HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld 250 millió fo...

250 millió forintból menthető lett volna a Honvédkórház sürgősségije

HIRDETÉS

Körülbelül havi tízmillió forintot szeretett volna kérni béremelésre a Honvédkórház parancsnokától Zacher Gábor – tudta meg a HVG.hu. Továbbá egyszeri, közel ötvenmilliós hiány merült fel az elromlott, illetve elavult orvosi eszközök miatt. Ezek pótlása nélkül a sürgősségi centrumban továbbra is életek veszélyeztetésével tudják csak végezni az ellátást.

HIRDETÉS

Minderre több száz oldalnyi levélben figyelmeztették a kórház parancsnokát, Kun Szabó Istvánt is, úgy tűnik, hiába. A férfit tavaly szeptemberi kinevezése óta bombázzák hasonló üzenetekkel a sürgősségi centrumból. De már tavaly júliusban is arról beszéltek: „eszközeink jelentős része lassan betölti 10. életévét, és a folyamatos 24 órás igénybevétel miatt jelentős az amortizáció. Sok kört megfutottunk az új eszközök igénylése céljából, de az eszközpark bővülése, illetve a már nem használható eszközök pótlása csak igen kis százalékban történt meg.” A lap úgy tudja, 2015-ös kinevezésétől számítva Zacher Gábor közel harminc levelet írt a múlt héten lemondott orvosigazgatón keresztül az éppen aktuális parancsnoknak.

A HVG.hu birtokába jutott információk szerint az összesen nagyjából 250 millió forintból a főigazgató meg tudta volna akadályozni, hogy a dolgozók tömegével távozzanak az osztályról, és szemészeknek, bőrgyógyászoknak kelljen ellátniuk sürgősségi eseteket.

Ugye, hogy ugye – Magyar Hang

Rájöttem a rációra, Aranka! Minél ramatyabb az egészségügyi ellátás, annál kevesebb migráns akar idejönni hozzánk!

HIRDETÉS

Miután a pénz többszöri ígéret ellenére sem érkezett meg, a kórház most további nagyjából 200 millióval kénytelen marasztalni az ott maradt dolgozókat – teszi hozzá a portál. Az idén februárra ígért béremeléssel ötről nyolcezerre nőtt volna egy váltásvezető orvos, és négyről hatezerre egy szakorvos órabére. A szeptemberben aláírt megállapodásban viszont előbbieknek már tizenhárom-, utóbbiaknak pedig tízezer forintot ígértek.

HIRDETÉS

A létszámhiány viszont továbbra is problémát jelent. Nyolc-kilenc sürgősségi szakember kellene még, jelenleg pedig a műszakok hatvan százalékában a kórház más osztályairól átvezényelt orvosok látják el az ügyeletet.

Ígéretet kaptak a szakdolgozók is béremelésre, de ennek részleteiről csak múlt héten sikerült megállapodni. Emiatt csak november elején győződhetnek meg róla az alkalmazottak, hogy ezúttal valóban megkapják-e, amit nekik ígértek. Az emelésnek viszont nemcsak a Védelemgazdasági Hivatalon, de a minisztériumon is keresztül kell mennie, így a centrum munkatársai egyelőre nem nyugodtak meg.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,103lájkolóTetszik
2,842követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ingyen kap irodát a Türk Tanács budapesti irodája, de még az alkalmazottakat is mi fizetjük

A magyar adófizetők „önkéntes hozzájárulásként" mindent költséget állnak, a szervezet külföldi munkatársai diplomáciai védettséget kapnak.

Gazdaság rovat