HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán barátok...

Orbán barátokat gyűjtene, persze csak keletről

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Barátokat kell gyűjteni, nem ellenségeket – jelentette ki a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor, majd a szokott módon élesen beleszállt a „Soros-hálózatba.” Ez persze annak fényében érthető, hogy a miniszterelnök rendszerint csak keleti autoriter rezsimek kapcsán hunyna szemet a berendezkedésről, míg a kritikáját a nyugat-európai államoknak és Soros Györgynek tartogatja.

HIRDETÉS

Így tett ezúttal is, néhány nappal azután, hogy Magyarországon járt Recep Tayyip Erdogan török elnök. Orbán ebben nem lát semmi kivetnivalót, sőt, elmondása szerint az az érdekünk, hogy Törökországnak erős vezetője legyen. Ebben nincs is hiba, hiszen a 2016-os puccskísérlet óta több mint 160 ezer embert tartóztattak le az országban Fethullah Gülen állítólagos támogatásáért. Menesztettek több mint 110 ezer állami alkalmazottat, és újabb hadjáratokat indítottak a civil szervezetek és a független újságírók ellen.

Mindez tetszhet Orbán Viktornak, aki mostani interjújában is arról beszélt, hogy Törökország nemzetközi szövetségesünk, a „Soros-hálózatot” viszont csak mint fenyegetést emlegette. A kormányfő szerint Soros „ügynökei” az ENSZ-be épülve támogatják a migrációt, a milliárdos „hálózatában” pedig „három hívással el lehet intézni bármit.”

A kormányfő a menekültválság témájánál megmaradva kifejtette, hogy Törökországból négymillió bevándorló csak azért nem indul el felénk, mert Erdogan azt nem hagyja. Orbán nagyvonalúan elsiklott afölött, hogy a megállapodást nem ő harcolta ki, hanem az Európai Unió kötötte a törökökkel.

HIRDETÉS

Szóba került a főpolgármesterségért újra ringbe szálló Tarlós István is. A kormányfő közlése szerint a kerületi polgármesterek hatalmazták fel, hogy felkérje a jelenlegi vezetőt az ismétlésre. „Egyikünk sem az a balett-táncos alkat, kemény, férfias tárgyalások voltak” – jegyezte meg a kormányfő. Szomorú hír lehet a számára, hogy a Hír TV új lejáratóműsorát épp egy balett-táncos vezeti.

De Orbánnak nincs ideje ilyen részletekkel foglalkozni, amikor a kontinenst Brüsszel betelepítési programjaitól kell megvédenie. A kormányfő egyenesen arról beszélt, hogy az Európai Bizottság most közzétett programja „horrorgyűjtemény egy magyar ember számára.” A Transparency International letelepedési kötvényekről írt jelentése viszont szerinte az EP-választási kampány része. „Ahol hús van, ott légy is van” – utalt Orbán azokra a spekulánsokra, akik a kötvények körül felbukkanhattak. Szerinte viszont 2010 után óriási harcokat kellett vívni a pénzügyi függetlenségért, ezért voltak szükségesek a kötvények.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

34,961lájkolóTetszik
3,144követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Itt az operatív törzs napi sajtótájékoztatója – kövesse percről percre!

Ahogy minden nap, ezúttal is sajtótájékoztatót tart az operatív törzs. A szokásoknak megfelelően lapunk ezúttal is küldött kérdéseket a testületnek, eddig azonban egyszer sem reagáltak. Mindjárt kiderül, hogy ezúttal válaszra méltatnak-e.