Az ellenzéki jelölt győzött Szombathelyen

Az ellenzéki jelölt győzött Szombathelyen

László Győző támogatói körében (Fotó: Facebook/László Győző)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzék által jelölt László Győző győzött a szombathelyi időközi önkormányzati képviselő-választáson vasárnap – közölte Károlyi Ákos jegyző, a helyi választási iroda vezetője az előzetes, nem hivatalos eredmények alapján.

Az 5. választókerületben az előzetesben ülő és ezért mandátumától megfosztott MSZP-s Czeglédy Csaba helyére kellett képviselőt választani. A tét nem volt kicsi, ugyanis bár a Fidesz–KDNP adja Szombathely polgármesterét, de nem volt többsége a testületben, egy helyi civil szervezet képviselőjének segítségével tudták eddig átvinni a javaslataikat a közgyűlésen. Ezen a helyzeten változtatott volna, ha megszerzik a baloldali mandátumot.

A mandátumért két jelölt indult, Melega Miklós (Fidesz–KDNP) és László Győző (Éljen Szombathely! Egyesület), utóbbit gyakorlatilag a teljes ellenzék támogatta.

A 4305 szavazásra jogosult közül 1623-an járultak a szavazóurnához. László Győző 927 szavazattal győzött (57 százalék), ellenfele 696-ot szerzett (43 százalék).

László Győző Facebook-oldalán köszönte meg a szavazóktól kapott bizalmat.

Dr. László Győző

Köszönöm a bizalmat! Holnap kezdjük a munkát!

Az április országgyűlési választás után sorra vesztette el az időközi választásokat az ellenzék, az utóbbi hetekben-hónapokban azonban már van némi sikerélményük. Balmazújvárosban és Budapest XV. kerületében polgármester-választáson sikerült nyerniük, most pedig Szombathelyen.