HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A kiugrott jo...

A kiugrott jobbikosokkal együtt ítélte el a Fidesz a Sargentini-jelentést

HIRDETÉS

Visszautasították kedden a fideszesek és a Jobbikból távozó politikusok „a Sargentini-jelentésnek nevezett hazug bevándorláspárti vádirat rágalmait.” Igaz, a kétharmados kormánynak szüksége sem lett volna az esetlegesen a Mi Hazánk felé tartó politikusokra, de Dúró Dóráék már többször világossá tették, hogy kiállnak a kormány mellett, ha a hazát látják veszélyben. Így állt most a helyzet, miután a határozat szövegezői és elfogadói úgy állítják be, mintha az Európai Parlament a határok őrzése miatt fogadta volna el a Sargentini-jelentést. Utóbbi ugyanakkor a jogállamiság helyzetétől a korrupción át a kisebbségek mindennapjaiig számos ügyet érint, a bevándorláspolitikáról csak egy részében van szó.

HIRDETÉS

Az előterjesztők azt is felháborítónak tartják, hogy az Európai Parlamentben, figyelmen kívül hagyva a tartózkodó szavazatokat, „csalással fogadták el a Magyarországot és a magyar embereket rágalmazó jelentést”. Ennek ellentmondani látszik, hogy a szavazás előtt is világos volt, hogy a tartózkodó szavazatokat nem számítják be, és ezt az opciót ennek tudatában választották a képviselők. Ráadásul a szeptemberben indított „tájékoztató kampányban” ezt hallhatjuk: „az Európai Parlament bevándorláspárti többsége el akar hallgattatni minket”. Csalásról itt szó sem esik.

A most elfogadott magyar határozat úgy tekinti, hogy a Sargentini-jelentés a magyar Országgyűlés döntéseit kérdőjelezte meg, így túllépte hatáskörét, és megsértette az ország szuverenitását. A holland képviselőnő által jegyzett összeállítást egyébként szeptember 12-én 448 igen szavazattal, 197 nem és 48 tartózkodás mellett fogadták el. Számos néppárti képviselő is megszavazta a jelentést.

A Kocsis Máté, Gulyás Gergely, Böröcz László, Nacsa Lőrinc és Halász János által benyújtott határozatra 129 igen és 26 nem szavazat érkezett, 18-an pedig tartózkodtak. Nemet nyomtak az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd politikusai, valamint függetlenként Bősz Anett és Szabó Szabolcs. A jobbikosok tartózkodtak, míg a Fidesz–KDNP igent nyomott. Elfogadta a jelentést Dúró Dóra, Fülöp Erik, Volner János, Apáti István és a nemzetiségi képviselő, Ritter Imre is.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők igazoltan maradtak távol, ahogy az LMP-s Schmuck Erzsébet, az MSZP-s Hiszékeny Dezső és Hiller István is, valamint kilenc fideszes képviselő. Köztük volt Németh Zsolt, Novák Katalin, Orbán Viktor és Pesti Imre. Érdekes, hogy az LMP-frakcióban ülő Hohn Krisztina jelen volt, de nem szavazott, ahogy nem nyomott gombot a jobbikos Hegedűs Lórántné, Steinmetz Ádám, Stummer János és Sneider Tamás sem.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,198lájkolóTetszik
2,691követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ki is volt valójában Darwin?

A nagy természettudós harcosan ellenezte az állatkínzást és a rabszolgaság intézményét, de semmi problémát nem látott a dél-amerikai indiánok elleni háborúkban. Könyvajánló.

Sárkányfogak