Kezdőlap Belföld Meg akarták e...

Meg akarták erőszakolni a magyar bajnok futónőt

Majdnem megerőszakolták a magyar bajnok ultrafutó Makai Viktóriát, aki a támadás nyomán kórházba is került. A sportolónő kedd délelőtt tette közzé, hogy vasárnap este, néhány száz méterre az otthonától rátámadt egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerítette. Miután kiabált és menekülni próbált, meg is verte őt, de a körülményekhez képest jól van. „A szemem körüli hematómán ma látok ki először” – írta.

HIRDETÉS

Makai beszámolt arról is, hogy támadója csak amiatt nem tudta megerőszakolni, mert férje szerencsére időben a helyszínre érkezett. „A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok” – üzente a sportolónő. Posztjában megjegyezte azt is, hogy a támadót elfogták.

 

Makai Viktória

Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják. Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás. Mindeddig. Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre…

A rendőrség is megerősítette, hogy október 14-én, a X. kerületi Jászberényi úton ismeretlen személy támadt egy futónőre. Az elkövetőt másfél órán belül a lakcímén elfogták, és előállították. Szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt indítottak vele szemben büntetőeljárást, előterjesztést téve letartóztatásának indítványozására.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,141lájkolóTetszik
1,590követőKövetés
13,801feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Karanténba zárva – Magyar Hang-ajánló

Orbán Viktor és a Néppárt, Éger István-, Szalma Botond- és Zoboki Gábor-interjú, mitrovicai riport, 44 év után új polgármestert választ Ibrány. Keresse a friss számot!

Kiemelt cikkek

Mire költsön a kormány 20,1 milliárd eurót?

Javaslatokat tettek az Európai Bizottság emberei, kérdés, a magyar vezetők megfogadják-e ezeket.

Anti antiháború