Kezdőlap Belföld Meg akarták e...

Meg akarták erőszakolni a magyar bajnok futónőt

Majdnem megerőszakolták a magyar bajnok ultrafutó Makai Viktóriát, aki a támadás nyomán kórházba is került. A sportolónő kedd délelőtt tette közzé, hogy vasárnap este, néhány száz méterre az otthonától rátámadt egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerítette. Miután kiabált és menekülni próbált, meg is verte őt, de a körülményekhez képest jól van. „A szemem körüli hematómán ma látok ki először” – írta.

HIRDETÉS

Makai beszámolt arról is, hogy támadója csak amiatt nem tudta megerőszakolni, mert férje szerencsére időben a helyszínre érkezett. „A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok” – üzente a sportolónő. Posztjában megjegyezte azt is, hogy a támadót elfogták.

 

Makai Viktória

Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják. Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás. Mindeddig. Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre…

A rendőrség is megerősítette, hogy október 14-én, a X. kerületi Jászberényi úton ismeretlen személy támadt egy futónőre. Az elkövetőt másfél órán belül a lakcímén elfogták, és előállították. Szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt indítottak vele szemben büntetőeljárást, előterjesztést téve letartóztatásának indítványozására.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

23,104lájkolóTetszik
994követőKövetés
11,521feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ostromlott bástyák, legyőzhető félelmek – Magyar Hang-ajánló

2019. évi második számunk jelent meg január 11-én, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek