HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újra kaszált ...

Újra kaszált az LMP etikai bizottsága

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Hiába szerették volna többen is, nem engedte az LMP etikai bizottsága, hogy a szombati kongresszuson szó legyen az amnesztiáról, amivel éppen ennek a testületnek a döntéseit bírálhatták volna felül – értesült a Magyar Hang.

HIRDETÉS

Lapunk információi szerint hivatalosan egy vidéki tagtól érkezett a kezdeményezés, hogy kerüljön fel ez a kérdés is a napirendre, az elképzelést az elnökségből többen is támogatták. Ám ilyen esetekben az LMP-ben igen komoly szabályoknak kell megfelelni: adott, hogy milyen kéréseket a kongresszus előtt pontosan meddig lehet benyújtani, illetve, hogy mekkora támogatás kell hozzá.

Az ügy pikantériája, hogy ezeket a kritériumokat éppen az etikai bizottság vizsgálja. A testület pedig – amelyről az elmúlt hónapokban kiderült, hogy nagyon is tartja magát a szabályokban leírtakhoz – azt állapította meg, hogy nem szabályszerűen érkezett a kezdeményezés.

LMP: igen a Jobbikra és a Momentumra? – Magyar Hang

A közelgő kongresszuson többen életre hívnának egy olyan testületet, amely felülbírálhatja az etikai bizottság döntéseit. A szövetségi politikában is változások jöhetnek.

HIRDETÉS

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára a Magyar Hangnak azt mondta, most vizsgálja, hogy posztjából adódóan lehetősége van-e a kongresszust mégis megszavaztatni arról, hogy felkerüljön-e napirendre az amnesztia.

Úgy tudjuk, hogy a kezdeményezés egyelőre nem határozza meg pontosan, hogyan is járna az amnesztia. A kongresszussal mondatná ki, hogy ennek részleteit az elnökségnek kell kidolgoznia. A legegyszerűbb megoldás egyébként az, hogy az etikai bizottság fölé állítanának egy olyan testületet, amely felülbírálhatja annak döntéseit.

Igazságot Szél Bernadettnek! – Magyar Hang

Politikai kultúrát kellene tanulni. A magyar közéletben minden végletes: vagy testvérem és elvtársam, vagy mocskos áruló és NER-kollaboráns vagy – nincs középút.

Az amnesztia kérdése egyébként azért is tűnik mára már furcsának, hiszen elsősorban Szél Bernadettet akarták segíteni vele. Emlékezetes, a társelnököt az etikai bizottság még nyáron eltiltotta mindenféle párttisztségtől, amiért a kampányban koordinált más pártokkal. Ám Szél Bernadett azóta otthagyta az LMP-t. Jelenleg Schmuck Erzsébetre és Ungár Péterre vonatkozóan van érvényben hasonló döntés, információink szerint előbbi politikus szeretné, ha az amnesztia létező jogintézménnyé válna náluk.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,248lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek