Kezdőlap Belföld Újra kaszált ...

Újra kaszált az LMP etikai bizottsága

Hiába szerették volna többen is, nem engedte az LMP etikai bizottsága, hogy a szombati kongresszuson szó legyen az amnesztiáról, amivel éppen ennek a testületnek a döntéseit bírálhatták volna felül – értesült a Magyar Hang.

HIRDETÉS

Lapunk információi szerint hivatalosan egy vidéki tagtól érkezett a kezdeményezés, hogy kerüljön fel ez a kérdés is a napirendre, az elképzelést az elnökségből többen is támogatták. Ám ilyen esetekben az LMP-ben igen komoly szabályoknak kell megfelelni: adott, hogy milyen kéréseket a kongresszus előtt pontosan meddig lehet benyújtani, illetve, hogy mekkora támogatás kell hozzá.

Az ügy pikantériája, hogy ezeket a kritériumokat éppen az etikai bizottság vizsgálja. A testület pedig – amelyről az elmúlt hónapokban kiderült, hogy nagyon is tartja magát a szabályokban leírtakhoz – azt állapította meg, hogy nem szabályszerűen érkezett a kezdeményezés.

LMP: igen a Jobbikra és a Momentumra? – Magyar Hang

A közelgő kongresszuson többen életre hívnának egy olyan testületet, amely felülbírálhatja az etikai bizottság döntéseit. A szövetségi politikában is változások jöhetnek.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára a Magyar Hangnak azt mondta, most vizsgálja, hogy posztjából adódóan lehetősége van-e a kongresszust mégis megszavaztatni arról, hogy felkerüljön-e napirendre az amnesztia.

Úgy tudjuk, hogy a kezdeményezés egyelőre nem határozza meg pontosan, hogyan is járna az amnesztia. A kongresszussal mondatná ki, hogy ennek részleteit az elnökségnek kell kidolgoznia. A legegyszerűbb megoldás egyébként az, hogy az etikai bizottság fölé állítanának egy olyan testületet, amely felülbírálhatja annak döntéseit.

Igazságot Szél Bernadettnek! – Magyar Hang

Politikai kultúrát kellene tanulni. A magyar közéletben minden végletes: vagy testvérem és elvtársam, vagy mocskos áruló és NER-kollaboráns vagy – nincs középút.

Az amnesztia kérdése egyébként azért is tűnik mára már furcsának, hiszen elsősorban Szél Bernadettet akarták segíteni vele. Emlékezetes, a társelnököt az etikai bizottság még nyáron eltiltotta mindenféle párttisztségtől, amiért a kampányban koordinált más pártokkal. Ám Szél Bernadett azóta otthagyta az LMP-t. Jelenleg Schmuck Erzsébetre és Ungár Péterre vonatkozóan van érvényben hasonló döntés, információink szerint előbbi politikus szeretné, ha az amnesztia létező jogintézménnyé válna náluk.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

23,187lájkolóTetszik
1,033követőKövetés
11,707feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Dolgoznék, de már nem kellek – Magyar Hang-ajánló

2019. évi harmadik számunk jelenik meg január 18-án, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek