Kezdőlap Belföld Csúszik a met...

Csúszik a metrófelújítás, december helyett március környékén végezhetnek

Csak jövő tavasszal, várhatóan márciusban adják át a hármas metró jelenleg felújítás alatt álló északi szakaszát – derült ki a BKV-nak a portfolio.hu kérdésére küldött válaszából. A 17 kilométer hosszú metróvonal Újpest-Központtól a Dózsa György úti állomásig tartó szakaszán idén decemberig kellett volna végezni a munkákkal. Arról, hogy eddig nem készülnek el a korszerűsítéssel, már idén nyáron írt a hvg.hu, ez azonban ahhoz képest is jelentősebb csúszás.

HIRDETÉS

A metró északi szakaszának felújítása, ezzel párhuzamosan az autóbuszos pótlás tavaly novemberben indult. Emlékezetes: a korszerűsítés annak ellenére kezdődött ezen a részen, hogy a középső és a déli szakasz egyaránt rosszabb állapotban van. Ám azok esetében a közbeszerzéssel adódtak problémák. Először 2016-ban írták ki a tendert, de lefújták – hivatalosan érvénytelenítették –, mert túl drága ajánlatok érkeztek. Egy évvel később a középső (Nagyvárad tér – Lehel tér) és a déli szakasz (Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér között) felújítására kiírt pályázatok ismét érvénytelenek lettek. Ezekre idén ismét lehetett jelentkezni, ám a középső szakaszra kiírt pályázat határidejét tavasszal kitolták – írta meg a zoom.hu. A munkálatok kezdésének egyelőre így még időpontja sincs. A BKV szerint azonban a hármas metró teljes felújítását – ennek költsége nagyjából 180 milliárd forint – 2022-ig elvégzik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,714lájkolóTetszik
1,844követőKövetés
14,590feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Már nincs demokrácia” – Magyar Hang-ajánló

Szél Bernadett-, Ungár Péter- és Szent-Iványi István-interjú, Karácsony Gergely-esszé, fehérvári vendégmunkások, belgrádi és bocskaikerti riport – és még sok más az 50. Magyar Hangban!

Kiemelt cikkek

Zavar támadt az ellenzéki összefogásban Pécsett

Mellár Tamás nem támogatja az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjét. Az általa vezetett egyesület többsége viszont nem ért egyet vele.