Kezdőlap Belföld Csúszik a met...

Csúszik a metrófelújítás, december helyett március környékén végezhetnek

Csak jövő tavasszal, várhatóan márciusban adják át a hármas metró jelenleg felújítás alatt álló északi szakaszát – derült ki a BKV-nak a portfolio.hu kérdésére küldött válaszából. A 17 kilométer hosszú metróvonal Újpest-Központtól a Dózsa György úti állomásig tartó szakaszán idén decemberig kellett volna végezni a munkákkal. Arról, hogy eddig nem készülnek el a korszerűsítéssel, már idén nyáron írt a hvg.hu, ez azonban ahhoz képest is jelentősebb csúszás.

HIRDETÉS

A metró északi szakaszának felújítása, ezzel párhuzamosan az autóbuszos pótlás tavaly novemberben indult. Emlékezetes: a korszerűsítés annak ellenére kezdődött ezen a részen, hogy a középső és a déli szakasz egyaránt rosszabb állapotban van. Ám azok esetében a közbeszerzéssel adódtak problémák. Először 2016-ban írták ki a tendert, de lefújták – hivatalosan érvénytelenítették –, mert túl drága ajánlatok érkeztek. Egy évvel később a középső (Nagyvárad tér – Lehel tér) és a déli szakasz (Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér között) felújítására kiírt pályázatok ismét érvénytelenek lettek. Ezekre idén ismét lehetett jelentkezni, ám a középső szakaszra kiírt pályázat határidejét tavasszal kitolták – írta meg a zoom.hu. A munkálatok kezdésének egyelőre így még időpontja sincs. A BKV szerint azonban a hármas metró teljes felújítását – ennek költsége nagyjából 180 milliárd forint – 2022-ig elvégzik.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

23,349lájkolóTetszik
1,089követőKövetés
11,841feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Dolgoznék, de már nem kellek – Magyar Hang-ajánló

2019. évi harmadik számunk jelenik meg január 18-án, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek

A törzs matrónájából lesz a legkegyetlenebb maffiavezér

Kizsákmányolásról és kölcsönös meg nem értésről mesél Az átkelés madarai. A helyi hagyományok feladása mutatja a fokozatos erkölcsi romlást.

Törv. védve