HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Demeter Márta...

Demeter Márta lett az LMP társelnöke, jövőre „korszakváltásra” számít

HIRDETÉS

Kétharmados támogatottsággal Demeter Márta lett az LMP új női társelnöke a posztról és egyben a pártból nemrég távozó Szél Bernadett után. A szombati kongresszusi döntés annak tükrében egyáltalán nem meglepő, hogy vetélytársa a tisztségért nem volt. Annak tükrében viszont talán az, hogy az MSZP-ből érkező politikusnak nem volt éppen zökkenőmentes a felvétele a pártba.

HIRDETÉS

Demeter Márta az eredmény bejelentése után tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy egy „dinamikusan, és jól működő elnökségnek és társelnöknek” a munkájába kapcsolódik be, maximálisan támogatja a jelenlegi vezetés által képviselt politikát. Beszélt a 2019-es európai parlamenti és önkormányzati választásokról, szerinte ha erőt tudnak mutatni, akkor a következő esztendőben megtörténhet a „korszakváltás”.

– Egyértelműen látszik, hogy az LMP a mostani kormányzat legkeményebb ellenzéke, és ez nem is lesz másképp. A rendszer kártyavárként fog összeomlani, mi pedig készen fogunk állni a kormányzásra – mondta a frissen megválasztott pártvezető. Arról ugyanakkor már nem beszélt, hogy kívülről nézve az LMP talán mégsem tűnik ilyen egységesnek, a közvélemény-kutatási adatokat is figyelembe véve pedig a legkeményebb jelző is talán megkérdőjelezhető.

Demeter Márta: Nem fúrjuk egymást az LMP-ben – Magyar Hang

Az MSZP és a DK kizárólag a saját túléléséért küzd, és egyaránt részei a NER-nek – mondja az LMP politikusa. A teljes interjú.

Demeter Márta kapcsán nyilvánvalóan felmerült a napokban vele történt eset, amikor írásbeli kérdéssel keresett meg több minisztériumot, tényként állítva, hogy Orbán Viktor lánya, Orbán Flóra fent ült egy honvédségi repülőgépen, ami Ciprusról jött vissza Magyarországra. A kormány ugyanakkor ezt cáfolta, tájékoztatásuk szerint egy katona lányáról volt szó.

HIRDETÉS

Habár a Fidesz ezek után felszólította a politikust, hogy adja vissza a mandátumát, Demeter Márta csak visszakérdezett, hogy vajon miért kellene ezt tennie. Németh Szilárd, a honvédelmi tárca államtitkára a politikus honvédelmi bizottsági tagságát is megkérdőjelezte. Demeter Márta szerint viszont az államtitkárnak inkább olyan súlyos nemzetbiztonsági kockázatokkal kellene foglalkozni, mint például Ghaith Pharaon, akit terrorizmus finanszírozása miatt köröztek és „a miniszterelnök családjával üzletelt”. Itt említette még a moszkvai agrárattasé Kiss Szilárdot, aki úgy juthatott államtitkokhoz, hogy kétszer megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, vagy éppen az Aszad-rezsim pénzmosó emberét, aki letelepedési kötvénnyel érkezhetett Magyarországra.

Demeter Márta – mint a sajtótájékoztatón elmondta – nem érzi úgy, hogy hibázott volna. Azt hangsúlyozta, hogy neki ellenőriznie kell a kormányt ellenzéki képviselőként, a vele történteket pedig lejáratási kísérletnek nevezte.

Újra kaszált az LMP etikai bizottsága – Magyar Hang

Amnesztiát szerettek volna LMP-sek az etikai bizottság döntései kapcsán, ám éppen az etikai bizottság nem engedte, hogy erről szó legyen a kongresszuson.

Az LMP mostani kongresszusa – az eredeti tervekkel ellentétben – mégsem fog döntést hozni arról, hogy az önkormányzati választáson milyen szövetségi politikát fognak követni, kivel fognak esetleg összefogni. Azt a kérdést is elhalasztották, hogy mi legyen a korábban beharangozott amnesztiával. A következő, stratégiai irányokat meghatározó és az alapszabályt is várhatóan átíró kongresszust még idén, vagy jövő év elején megtartják.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép