HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Komfort nincs...

Komfort nincs, dohány van: a trafikbotrányban is érintett a fideszes

HIRDETÉS

Noha remek befektetésnek tűnt a fekvése miatt értékes miskolci, Szeles utcai ingatlan megszerzése, az utolsó utáni pillanatban mégis le kellett mondania róla Nánási-Kocsis Norbert fideszes önkormányzati képviselő volt – ma 81 éves édesanyja nevén lévő – cégének. Az Invesco Kft. ugyanis nem tudta kirakni az önkormányzat vagyonkezelő cégétől, a Miskolc Holdingtól megvásárolt ingatlanról az ott élő kisnyugdíjasokat. Így pedig elbontani sem tudták a szerződésben foglalt időre az épületeket. Ráadásul, mivel a telket lényegében a határozatlan önkormányzati bérleti szerződésű lakókkal együtt értékesítették, a helyhatóság bírósági eljárás elé is nézett, így a Miskolc Holding Zrt. inkább kifarolt a szerződésből.

HIRDETÉS

Több kérdésünkre csak a napokban kaptunk választ a miskolci polgármesteri hivataltól. Kiderült: a Holdingnál már májusban döntöttek a szerződéstől való elállástól. Mivel azonban az Invesco nem teljesítette a benne foglaltakat – egy éven belül (idén márciusig) el kellett volna bontania az épületeket –, kötbért kell fizetnie. A hivatal azt írta, a kötbérről nem mondtak le, a mértékét azonban nem közölték.

Nánási-Kocsis nem először kényszerül magyarázkodásra a közvetlen családtagjai üzlete miatt. 2013-ban ugyanis felesége, illetve anyósa a Fidesz által államosított dohánykereskedelemben szimatolt nagy bizniszt: ketten összesen nyolc trafik üzemeltetési jogát nyerték el. Miután azonban kitudódott a képviselőhöz fűződő családi kapcsolatuk, nem írták alá a szerződést. Mindezt a politikus-vállalkozó akkori közleményében a személyét, a hozzátartozóit és a politikai közösségét ért támadásokkal magyarázta.

Hiába a fideszes fifika, meghiúsult az ingatlanmutyi – Magyar Hang

A politikus-vállalkozó 81 éves édesanyja nevére írt kft.-nek nem sikerült kiraknia az önkormányzattól vásárolt telekről az ott élő kisnyugdíjasokat.

Nánási-Kocsis kérdésünkre – miszerint a két ügy milyen tanulságokkal szolgált számára – azt közölte, üzlettel foglalkoznak, ezek az ő gazdasági életében nem nagy tételt jelentenek. Arra, hogy politikai közössége hogyan fogadta a körülötte lévő ügyeket, azt mondta, ezek csak a sajtó számára érdekesek, a „média ráugrott a rágógumira”, és nem minden részletet mutatott be. Az ingatlanszerzésről azt ismételte, amit magunk is leírtunk: a telekhez versenytárgyaláson jutott az Invesco, több ingatlant is kínáltak a lakóknak, hozzátéve, hogy az otthonok, amelyekben most élnek, komfort nélküliek. A trafikokról pedig azt szögezte le, hogy képviselőként sem a helyi dohányboltokról szóló pályázatok előkészítésében, sem a döntési folyamat befolyásolásában nem vett részt.

HIRDETÉS

Különben 2013-ban a miskolci fideszesek rokonai feltűnően eredményesen szerepeltek a trafikpályázaton. Az Index 2013-as összesítése szerint a fideszes országgyűlési, önkormányzati és megyei közgyűlési képviselők rokonsága a 84 miskolci trafik közel negyedét húzta be. Akkor a botrány miatt az MSZP rendkívüli testületi ülést hívott össze, amely azonban határozatképtelen maradt. A fideszesek ugyanis nem mentek el rá.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 19. számában jelent meg, 2018. szeptember 21-én.

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még 19. számban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,582lájkolóTetszik
2,780követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A „jóságos” rabló

Dönthetett volna Zente és Levente egyedi támogatásáról a szakminisztérium, de maga az Orbán Viktor vezette kormány is.

Ab ávó