Most az LMP EP-képviselője lép ki a pártból

Kilép az LMP-ből Meszerics Tamás, a párt európai parlamenti képviselője – értesült az Index.

Hirdetés

Meszerics Tamás levelet írt a párt elnökségének, abban indokolta döntését. Azt is közölte: hétfői hatállyal lép ki, és kedden, a Facebookon hozza nyilvánosságra a döntést.

Meszerics azt írta, a szombati kongresszus eredményének ismeretében, hosszú, alapos megfontolás után döntött. Szerinte a párt az elmúlt időszakban új stratégiai irányba állt, amit nem előztek meg jelentősebb politikai viták, ráadásul utolsó döntéseivel „komoly politikai kockázatot vállalt”. Ez olyan kockázat és olyan irány, amit „nem kívánok, de jó lelkiismerettel nem is tudnék védeni a nyilvánosság előtt.”

„Kérlek ne hívjatok, ne akarjatok meggyőzni” – írta.

Az LMP kongresszusán Demeter Mártát választották női társelnökké, igaz, ő volt az egyetlen jelölt.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.