Már 120 ezren aláírtak Hadházynak

Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében indított aláírásgyűjtés egyik standjánál Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében indított aláírásgyűjtés egyik standjánál (Fotó: Farkas Norbert)

Eddig körülbelül 120 ezren támogatták aláírásukkal az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, a cél pedig az egymillió szignó. Erről az ATV kedd reggeli műsorában beszélt Hadházy Ákos, hozzátéve, hogy a lavina elindult, és „sok tízezren” töltötték le a netről az íveket. Akadt, aki egymaga nyolcszáz aláírást szedett össze – tette hozzá. Még idén szeretnék a szignók nagy részét összegyűjteni, ha pedig nincs meg, egészen az európai uniós választásokig folytatják majd. 

Hirdetés

Szóba került Vágó Gábor hétfői posztja is. Az LMP-s politikus Facebook-oldalán számolt be róla, hogy az LMP volt társelnöke ellenezte felszólalását a keddi tüntetésen, mondván, túl megosztó a személye. Hadházyék ezzel alapoztak a DK-s ellenérzésekre is: Gyurcsány Ferencék azóta orrolnak Vágóra, hogy ő a választás előtt arról beszélt, a korábbi miniszterelnök részegen tárgyalt az ellenzéki együttműködésről. Molnár Csaba alelnökkel együtt emiatt perrel is fenyegették Vágót, aki végül inkább bocsánatot kért.

Vágó a Facebook-oldalán azt közölte: „Tudom, hogy az állandó ellenzéki messiásvárás rulettkereke most éppen Hadházyt és Márki-Zayt dobta ki, de ez ugyanaz a politikai kultúra, ami miatt az ellenzék vergődik a NER-ben. Miközben továbbra is támogatom az Európai Ügyészséghez csatlakozás ügyét, kint leszek az utcán gyűjteni, de mivel megalázó módon bántak velem, a demonstráción nem fogok felszólalni.” Hadházy az ATV-n azt felelte, hogy szomorúan olvasta a posztot, de ezen túl nem kíván a kérdéssel foglalkozni. Szerinte fontosabb, ki mennyi aláírást gyűjt össze. „Vágó Gáborban is, az LMP-ben is az az érdekes, hogy mennyi aláírást gyűjt” – mondta az LMP volt társelnöke.

A NER-t nem tankok tartják fenn, hanem az uniós pénz – Három a magyar Hadházy Ákossal – Magyar Hang

Pénteken került sor a Három a magyar második évadának második epizódjára. Lukácsi Katalin, Gulyás Balázs és Pápay György ráaádásvendége ezúttal Hadházy Ákos volt.

A független országgyűlési képviselő pozitív azt illetően, hogy mennyien lesznek a délutáni közös ellenzéki tüntetésen. Elmondása szerint az időjárás kedvező, és a demonstrációval kapcsolatos cikkeket is sokan osztották meg. Fontosnak tartja azt is, hogy kikérték Simonka György mentelmi jogát. „Úgy tűnik, hogy elengedték a kezét, de ez nem azt bizonyítja, hogy Magyarországon a magyar ügyészség jól működik. Ez az ügy épp azt mutatja, hogy a magyar ügyészség szabotálja ezeket a nyomozásokat” – fűzte hozzá. Szerinte „ezt az embert réges-régen vezetőszáron el kellett volna hogy vigyék.”

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.