„Bementünk volna a tüntetőkkel a köztévébe”

Mikóczki Ádám (Forrás: Facebook)

Mirkóczki Ádám , a Jobbik kommunikációs igazgatója szerint a cél, hogy ciki legyen az állami médiában dolgozni és ott nyilatkozni.

Hirdetés

– Október 23-án, a sokat hangoztatott ellenállás keretében a köztévé Kunigunda utcai székházánál, majd a Fidesz Lendvay utcai székházánál akcióztak. Sikerként élik meg az ott történteket?
– Mindenképpen. A célunk az volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet egy nagyon súlyos deficitre: az objektív, kiegyensúlyozott és tényszerű tájékoztatás helyett színtiszta hazugság, propaganda zajlik az állami médiánál, mégpedig százmilliárdnyi közpénzből. Ez az akció a nulladik lépés volt, a figyelemfelhívás, és talán sikerült is sokak ingerküszöbét elérnünk. Természetesen mindez csak akkor ér valamit, ha folytatjuk, a következő lépés már az, hogy minden, magára valamit adó ellenzéki politikus bojkottálja a közmédiumok minden formáját. El akarjuk érni, hogy ciki legyen a közmédiában nyilatkozni és ott „újságíróként” dolgozni.

– Ön is azt mondta, hogy a közmédiánál dolgozókat nem kell emberszámba venni. Egy párt vezető politikusa mondhat ilyet?
– Nyilvánvalóan ezt szakmai alapon kell érteni. Kiemeltem, hogy nem az operatőrökről vagy technikai munkatársakról beszélünk, akik akár egzisztenciális kiszolgáltatottságuk miatt dolgoznak ott. De a riportereknek, újságíróknak már érezniük kell annak a felelősségnek a súlyát, hogyan mérgezik a közéletet, hogyan verik át hosszú évek óta emberek millióit. Nem hiszem, hogy nekünk kell emiatt bocsánatot kérni.

– Nemcsak a Jobbik volt a köztévénél, egy idő után megérkezett Hadházy Ákos is, aki tüntetést jelentett be oda. Egyeztettek vele?
– Egyáltalán nem, és sajnáltuk is, hogy így alakult, mert a mi terveink szerint más történt volna.

– Mit terveztek?
– Minden bizonnyal bementünk volna a köztévé aulájába, és ott zajlott volna a skandálás olyan hangerővel, hogy az a stúdiókba is behallatszódjon.

A teljes interjút keresse a Magyar hang 24. számában!

Hirdetés

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 24. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.