HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Magyarok után...

Magyarok után nyomoznak a Kuciak-gyilkosság ügyében

HIRDETÉS

Két magyar férfi is a Ján Kuciak gyilkosai után nyomozó szlovák hatóságok látókörébe került – derítette ki a hvg.hu. Az egyiktől származhatott az a fegyver, amivel megölték az oknyomozó újságírót és barátnőjét. A magyar rendőrség bevonása után ezért több magyar helyszínen tartottak házkutatást, köztük Budapesten, Kecskeméten és Zebegényben. Az európai nyomozási határozat szerint utóbbi, Pest megyei településen él az a K. L., akitől a gyilkos fegyvert beszerezték. Erre a vádlott vallomásán túl különböző „telekommunikációs adatok” is utalnak.

HIRDETÉS

A férfi 3000 euróért adhatta el a pisztolyt, amivel végeztek a párral. A szlovák nyomozók szerint a fegyvert személyesen adta át az elkövetőnek, és korábban telefonos kapcsolatban voltak, feltehetően a részleteket egyeztetve. A fegyver beszerzésében szerepet játszhatott a kecskeméti K. I. R. is, aki Kuciak megölésének időpontjában, illetve azt megelőzően telefonon egyeztetett K. L.-lel.

A két magyar férfit több órán keresztül hallgatták ki, miután viszont egyelőre nem gyanúsították meg őket, tanúnak számítanak és szabadon távozhattak. A hvg.hu névtelenséget kérő forrása szerint a házkutatások nem hoztak átütő eredményt, miután a kérdéses fegyvereket egyelőre nem találták meg. Lefoglaltak viszont mobiltelefonokat, számítógépeket és más számítástechnikai eszközöket. A szlovák legfelsőbb ügyészség szerint egyébként fennáll a veszélye, hogy az orgyilkosságban részt vevő személyek továbbra is kapcsolatban vannak egymással, és bizonyítékokat semmisíthetnek meg.

Az aktuality.sk 28 éves újságíróját és barátnőjét, Martina Kusnirovát februárban ölték meg nagymácsédi otthonukban. Azt továbbra sem tudni, ki adta a megbízást a gyilkosságra, és egyelőre a 9 milliméter kaliberű fegyvernek sem bukkantak a nyomára. A zebegényi K. L. mellett a magyar származású A. Zoltánt gyanúsítják azzal, hogy ő adta le a lövéseket. Sofőrként segíthetett M. Marček, míg több érintettet A. Zsuzsova fizetett ki. A Kuciak-gyilkosságért összesen 70 ezer eurót fizethettek ki.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,108lájkolóTetszik
2,846követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.