HIRDETÉS
HIRDETÉS

Magyarok után nyomoznak a Kuciak-gyilkosság ügyében

Szerző: | 2018. október 29., 12:17 | Belföld, Külföld

Forrás: Pexels.com

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Két magyar férfi is a Ján Kuciak gyilkosai után nyomozó szlovák hatóságok látókörébe került – derítette ki a hvg.hu. Az egyiktől származhatott az a fegyver, amivel megölték az oknyomozó újságírót és barátnőjét. A magyar rendőrség bevonása után ezért több magyar helyszínen tartottak házkutatást, köztük Budapesten, Kecskeméten és Zebegényben. Az európai nyomozási határozat szerint utóbbi, Pest megyei településen él az a K. L., akitől a gyilkos fegyvert beszerezték. Erre a vádlott vallomásán túl különböző „telekommunikációs adatok” is utalnak.

A férfi 3000 euróért adhatta el a pisztolyt, amivel végeztek a párral. A szlovák nyomozók szerint a fegyvert személyesen adta át az elkövetőnek, és korábban telefonos kapcsolatban voltak, feltehetően a részleteket egyeztetve. A fegyver beszerzésében szerepet játszhatott a kecskeméti K. I. R. is, aki Kuciak megölésének időpontjában, illetve azt megelőzően telefonon egyeztetett K. L.-lel.

A két magyar férfit több órán keresztül hallgatták ki, miután viszont egyelőre nem gyanúsították meg őket, tanúnak számítanak és szabadon távozhattak. A hvg.hu névtelenséget kérő forrása szerint a házkutatások nem hoztak átütő eredményt, miután a kérdéses fegyvereket egyelőre nem találták meg. Lefoglaltak viszont mobiltelefonokat, számítógépeket és más számítástechnikai eszközöket. A szlovák legfelsőbb ügyészség szerint egyébként fennáll a veszélye, hogy az orgyilkosságban részt vevő személyek továbbra is kapcsolatban vannak egymással, és bizonyítékokat semmisíthetnek meg.

Az aktuality.sk 28 éves újságíróját és barátnőjét, Martina Kusnirovát februárban ölték meg nagymácsédi otthonukban. Azt továbbra sem tudni, ki adta a megbízást a gyilkosságra, és egyelőre a 9 milliméter kaliberű fegyvernek sem bukkantak a nyomára. A zebegényi K. L. mellett a magyar származású A. Zoltánt gyanúsítják azzal, hogy ő adta le a lövéseket. Sofőrként segíthetett M. Marček, míg több érintettet A. Zsuzsova fizetett ki. A Kuciak-gyilkosságért összesen 70 ezer eurót fizethettek ki.

Címkék: Ján Kuciak, Kuciak-gyilkosság, Martina Kusnirova, Szlovákia, Zebegény


HIRDETÉS
Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Megítélése igencsak vegyes, forrásaink olyanokat mondtak róla, hogy baromi okos, éles eszű, óriási munkabírású, de voltak olyan vélemények is, hogy agresszív, gátlástalan, sőt, reakcióiban már-már olyan tud lenni, mint egy „klimaxos nő”. Portré Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterről.

Parittya

Parittya

Az oktondi erőfitogtatás nemcsak a hétköznapi muszklibajnokok sajátja. A nagy multinacionális vállalatoké is. Ők a gazdasági élet izompacsirtái. Sosem mutatkoznak pőre valójukban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest