Kezdőlap Belföld Lázár videóba...

Lázár videóban osztotta ki Orbánt dohányügyben

A nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, Lázár János október közepén a Tobacco Hungary siófoki konferenciáján beszélt arról, hogy kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. után születnek, ne vásárolhassanak dohányterméket.

HIRDETÉS

Lázár ehhez még az Alaptörvényt is módosítaná, mert szerinte csak így érhető el, hogy Magyarország a világon elsőként füstmentes ország legyen.
Emellett csökkentené a nemzeti dohányboltok számát, tiltaná a gépjárműben való dohányzást, ahogy az elektromos cigarettákat és a hasonló alternatív dohánytermékeket.

Lázár betiltaná a dohányzást – itt a Flaszter 10. adása – Magyar Hang

– Az, hogy a dohányzás káros, még nem jelenti azt, hogy be is kell azt tiltani – reagált Lázár javaslataira a múlt heti kormányinfón Gyulás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, de Orbán Viktor miniszterelnök sem támogatja javaslatát. – Én a szabadság oldalán állok – mondta az Azonnali.hu kérdésére a kormányfő.

Lázár János most videóban üzente meg a véleményét Orbánnak. Bár nem nevesítette a miniszterelnököt, de egyértelmű, hogy neki célozta ezeket a gondolatokat.

Lázár János hivatalos oldala

Megértem a türelmetlenséget, de kérem, mielőtt kialakítják a véleményüket, várják meg amíg leteszem a javaslatomat.

„A dohányzás nem egészségkárosodást okoz, hanem e doboz cigaretta szerint a dohányzás halált okoz. Magyarországon évente a dohányzás és következményei miatt 22 ezer honfitársunk hal meg. Volt, aki szabadságkérdésnek tekintette a dohányzás visszaszorítása érdekében megfogalmazott javaslataimat. Ha ez igaz, akkor az a kérdés, hogy a drogokat miért tiltjuk be Magyarországon kőkemény eszközökkel? Sokkal többen halnak meg cigaretta miatt Magyarországon, mint a drog miatt, kérdés, hogy miért vonatkoznak rájuk különböző szabályok, ha ez egyébként csak a szabadság és a szabadságjog kérdése” – tette fel a költői kérdést.

Egyúttal arról is beszélt, a következő hetekben a kormány elé tárja javaslatait a dohányzás visszaszorításával kapcsolatban. Véleménye szerint ez mind rossz hír lesz a dohányiparnak, de jó hír azoknak, akik füstmentes országot akarnak.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,083lájkolóTetszik
1,581követőKövetés
13,746feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek