Volner János: Tárgyalásokat kezdtünk a Mi Hazánkkal

Volner János Fotó: Facebook/Volner János

Közös sajtótájékoztatót tartott a Jobbik frakciójából kizárt Volner János, valamint az őt követő és önként kilépő Fülöp Erik és Apáti István kedd délelőtt.

Hirdetés

– „Mi az igazi Jobbikot keressük” – fogalmazott, a párt 2014-es programját felmutatva. Volner János arról beszélt, hogy tárgyalásokat kezdtek a Mi Hazánk Mozgalommal, „érdemi és valós egyeztetések” ezek szerinte, melyeknek még nincs eredményük. Hozzátette: a Jobbikból a legkiválóbb emberek mentek el Toroczkai Lászlóékhoz. Olyan pártra van szükségük, amely ugyanazt gondolja a politikáról, mint ők – mondta.

– Olyan párthoz szeretnének csatlakozni, amely jobboldali és benne van a váltópárti lehetőség – tette hozzá.

A Népszava kérdésére, hogy Volner János korábban arról beszélt, hogy zsarolni próbálta a Fidesz, most pedig sokan ezt összefüggésbe hozzák a fellépésével, azt válaszolta, hogy ezzel nem is érdemes foglalkozni.

Október 5-én maratoni ülésen a frakció kizárta tagjai közül Volner Jánost, amiért egy – a kormánypárti médiában – nyilvánosságra került levélben élesen bírálta a pártvezetést, kritizálta az LMP-hez való közeledést, és rendkívüli tisztújítást sürgetett. Volt olyan jobbikos, aki ezt egyenesen puccskísérletnek nevezte. Volner János kizárása után két másik frakciótag, Apáti István és Fülöp Erik magától hagyta ott a képviselőcsoportot. Azóta a pártból való kilépésüket is bejelentették.

Hirdetés

A Jobbikban maradók már akkor azt sejtették a háttérben, hogy Volner János és társai a Toroczkai László vezette Mi Hazánkhoz tartanak. Toroczkai László a Magyar Hangnak október közepén az esetleges csatlakozásról még nem akart beszélni, úgy fogalmazott, ez még korai lenne. Valótlannak nevezte azt is – amit jobbikos körökben hallani –, hogy már egyeztettek Kövér Lászlóval annak érdekében, a Fidesz a parlamenti házszabály módosításával lehetővé tegye frakcióalakításukat. Ám azt hozzátette, hogy megilletné őket egy frakció, mivel „elképesztő sok munkával” benne voltak ők is a Jobbik eredményében. Úgy összegzett: „ha lesz négy-öt parlamenti képviselőnk, akkor megillet majd minket egy frakció, viszont ez a Fidesztől függ, ezt mindannyian tudjuk”.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.