Kezdőlap Belföld Volner János:...

Volner János: Tárgyalásokat kezdtünk a Mi Hazánkkal

Közös sajtótájékoztatót tartott a Jobbik frakciójából kizárt Volner János, valamint az őt követő és önként kilépő Fülöp Erik és Apáti István kedd délelőtt.

HIRDETÉS

– „Mi az igazi Jobbikot keressük” – fogalmazott, a párt 2014-es programját felmutatva. Volner János arról beszélt, hogy tárgyalásokat kezdtek a Mi Hazánk Mozgalommal, „érdemi és valós egyeztetések” ezek szerinte, melyeknek még nincs eredményük. Hozzátette: a Jobbikból a legkiválóbb emberek mentek el Toroczkai Lászlóékhoz. Olyan pártra van szükségük, amely ugyanazt gondolja a politikáról, mint ők – mondta.

– Olyan párthoz szeretnének csatlakozni, amely jobboldali és benne van a váltópárti lehetőség – tette hozzá.

A Népszava kérdésére, hogy Volner János korábban arról beszélt, hogy zsarolni próbálta a Fidesz, most pedig sokan ezt összefüggésbe hozzák a fellépésével, azt válaszolta, hogy ezzel nem is érdemes foglalkozni.

Október 5-én maratoni ülésen a frakció kizárta tagjai közül Volner Jánost, amiért egy – a kormánypárti médiában – nyilvánosságra került levélben élesen bírálta a pártvezetést, kritizálta az LMP-hez való közeledést, és rendkívüli tisztújítást sürgetett. Volt olyan jobbikos, aki ezt egyenesen puccskísérletnek nevezte. Volner János kizárása után két másik frakciótag, Apáti István és Fülöp Erik magától hagyta ott a képviselőcsoportot. Azóta a pártból való kilépésüket is bejelentették.

A Jobbikban maradók már akkor azt sejtették a háttérben, hogy Volner János és társai a Toroczkai László vezette Mi Hazánkhoz tartanak. Toroczkai László a Magyar Hangnak október közepén az esetleges csatlakozásról még nem akart beszélni, úgy fogalmazott, ez még korai lenne. Valótlannak nevezte azt is – amit jobbikos körökben hallani –, hogy már egyeztettek Kövér Lászlóval annak érdekében, a Fidesz a parlamenti házszabály módosításával lehetővé tegye frakcióalakításukat. Ám azt hozzátette, hogy megilletné őket egy frakció, mivel „elképesztő sok munkával” benne voltak ők is a Jobbik eredményében. Úgy összegzett: „ha lesz négy-öt parlamenti képviselőnk, akkor megillet majd minket egy frakció, viszont ez a Fidesztől függ, ezt mindannyian tudjuk”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,661lájkolóTetszik
1,802követőKövetés
14,481feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Ki védi meg az európai szavazót?

A májusi EP-választások idején is szabadon, az üzemeltetők felelősségre vonása nélkül terjedhetnek majd az álhírek és dezinformációk a közösségi oldalakon.

Az akció átka