HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Itt vannak az...

Itt vannak az új nemzeti konzultáció kérdései, újra Brüsszelnek kell üzenni

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Bevándorlásról, otthonápolásról és az azonos neműek gyerekvállalásáról is kikérné a kormány az új, családokról szóló nemzeti konzultáció során az emberek véleményét, igaz, utóbbiról csak bújtatott formában. A kérdőív tartalmát hétfőn tették közzé, miután Novák Katalin sajtótájékoztatón számolt be a kabinet elképzeléseiről. Nincs elég gyermek, Európa az üres bölcsők kontinense – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a kérdéssor pedig ennek megfelelően a kabinet kedvenc tárgykörével, a migrációval nyit. „Egyetért-e ön azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni?” – olvasható rögtön az elején, az indoklásban azzal az állítással, hogy a „brüsszeli bürokraták” a migránsokban látják a probléma megoldását.

HIRDETÉS

A teljes ívet a Magyar Idők tette közzé, a tíz felvetést végigolvasva pedig jól látszik, hogy a kabinet ezúttal sem szándékozott valódi kérdéseket feltenni. Nem túl valószínű elvégre, hogy sokan elutasítanák a több gyermek esetén járó magasabb támogatást, vagy a fiatal házaspárok segítését az önálló életkezdésben. Az egyik legkülönösebb kérdés a vége felé érkezik, ez így szól: „Egyetért-e ön azzal az alapelvvel, miszerint a gyermeknek joga van anyához és apához?” Miközben nyilván senki nem jelölné be, hogy ezzel nem ért egyet, a kérdés láthatólag arra vonatkozik, támogatja-e a kitöltő az azonos neműek örökbefogadását, gyermekvállalását.

Nőügyekkel foglalkozna Orbán Viktor – Magyar Hang

Nem valami biztató, hogy a demográfiai helyzetről akarnak nemzeti konzultációt folytatni.

Novák Katalin szerint a magyar emberek erős üzenetet küldhetnek Brüsszelnek, „azt, hogy Európa megújulása elképzelhetetlen a családok megerősítése nélkül.” Rejtély ugyanakkor, hogy például az otthonápolás támogatásával miért Brüsszelnek üzennének a megkérdezettek. A kérdések közt ugyanis ott szerepel: „Egyetért-e ön azzal, hogy a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagok nagyobb támogatást kapjanak?” Az indoklásban olvasható viszont, hogy a gyermeküket otthon gondozók számára továbbra sem terveznek a megélhetést biztosító fizetést felajánlani. A kormány döntése szerint januártól bruttó százezer forintra nőne ez az összeg, a cél pedig, hogy 2022-re elérje a minimálbér összegét. Nyilván akkor persze, ha a válaszadók elsöprő többsége nem válaszol nemmel, de utóbbinak csekély a valószínűsége.

HIRDETÉS

Rejtély az is, milyen intézkedésre mond igent az, aki rábólint a következőre: „a gyermekeink szellemi, lelki és fizikai fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak is védenie kell.” Nyilván ezzel is mindenki egyetért, miközben a válaszból következhet bármiféle újabb ideológiai front megnyitása. Kormánypárti politikusok előszeretettel beszélnek az iskolákban szükséges „hazafias nevelésről”, ahogy arról is, hogy nemet kell mondani a „genderszemléletre”.

Négy hét alatt a Magyar Posta közel nyolcmillió küldeményt juttat el a címzettekhez. A kérdőívek visszaküldési határidejeként december 21-ét jelölték meg. Sorban ez már a nyolcadik nemzeti konzultáció, és a korábbiakhoz hasonlóan ezt is országos médiakampány kíséri. Korábban az alkotmány és a gazdasági, szociális kérdések mellett olyan életbe vágó problémákról kérdezték meg az emberek véleményét, mint a „Soros-terv”, illetve az, hogy állítsuk-e meg Brüsszelt. Úgy tűnik ugyanakkor, hiába állították meg a válaszadók Brüsszelt, újra üzenni kell a belga fővárosnak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,593lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek