HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb tízezre...

Újabb tízezreket vesz ki a kormány az emberek zsebéből

HIRDETÉS

A különböző szakszervezeti szövetségek kedden délután közösen demonstráltak előbb a Magyar Nemzeti Bank előtt, majd a 4-5 ezres tömeg dobolva, sípolva átvonult a Kossuth térre, ahol folytatódott a tüntetés a béren kívüli juttatások megadóztatása ellen. Ugyanis a kormány döntése értelmében mindössze a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP -kártya) adózik majd kedvezményes, 34,5 százalékos adókulccsal, míg mellette a bölcsődei, az óvodai és a családi napközis cafetéria marad meg adómentesnek. Az összes többi lehetőség után pedig a munkabér esetében szokásos, 15 százalékos adót kell befizetni az államkasszába, ami a szakemberek szerint kis híján eléri majd a 10 százalékos adónövekedést a béren kívüli juttatások eddigi költségeihez képest. Természetesen a kormánytöbbség – nem törődve a munkavállalói és a munkáltatói érdekképviseletek, valamint az ellenzék véleményével, észrevételeivel – megszavazta a jogszabály módosítást.

HIRDETÉS

Az MNB székházától aztán a tüntetők a Kossuth térre vonultak, ahol hangosan kiabálni kezdték a képviselőknek, hogy „Gyertek ki”, ám ahogy az lenni szokott, egyetlen kormánypárti honanya vagy honatya sem volt kíváncsi a demonstrálókra.

Székely Tamás, a Vegyész Szakszervezet vezetője beszédében kijelentette, akár kétmillió embert is a védelmükbe vesznek, hiszen a kormány döntése körülbelül ennyi munkavállaló zsebéből vesz ki évente átlagosan 90 ezer forintot.

„Nem hagyjuk!” – harsogta a többezres tömeg.

Székely kijelentette, „ma kevesebb a jó gázszerelő, mint a sikeres oligarcha”, és úgy vélte, az állam egyre kevésbé veszi a polgárait emberszámba.

HIRDETÉS

„Ennünk kell, hogy dolgozni tudjunk, és az üzemi étkezés szükséglet, nem luxus, amit meg kellene adóztatni. Innen üzenjük a kormánynak, nem hagyjuk jóvá a fejünk felett hozott új szabályozást” – fogalmazott a szakszervezeti vezető. Hatvani Jácint a paksi dolgozók képviseletében mindehhez hozzátette, az elfogadhatatlan, hogy amikor végre sikerül normális fizetési feltételeket kiharcolni, a magát adócsökkentőnek nevező kormány most éppen a cafetériát kezdi adóztatni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,429lájkolóTetszik
2,288követőKövetés
16,205feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az űrben a sikolyod nem hallja senki

Hiába célozza be Claire Denis a Solarist, a Csillagok határán csak zavarosságával tűnik ki.