HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kiss-Rigó: vo...

Kiss-Rigó: volt kísérlet a beszervezésemre – Közöljük a letiltott interjút

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Bár tíz évvel ezelőtt még úgy gondolta, már a rendszerváltáskor nyilvánossá kellett volna tenni az ügynökiratokat és állítása szerint valószínűleg hálózati beszervezésére is volt kísérlet, mára gyökeresen megváltozott a múlt feltárásával kapcsolatos véleménye Kiss-Rigó Lászlónak – többek között ez is kiderül a szeged-csanádi megyéspüspök lapunknak adott, később azonban letiltott interjújából.

HIRDETÉS

A katolikus főpásztor úgy véli, a téma felvetése csak zavarkeltésre jó, ott lehet érdekes, ahol valamilyen ideológiai céllal használnák fel az információkat.

Számomra az ügynökmúlt sosem volt kérdés. Egyébként pedig nem hinném, hogy a hívőket különösebben érdekelné az ügynökkérdés

– fejtette ki, megjegyezve: büszkék arra, hogy az egyház hivatalos személyei közül kevesebben voltak érintettek, mint más szervezetnél.

Az egyház Isten fényét tükrözze, ne lavírozzon! – Magyar Hang

Az erős kézzel vezetett rendszerek nem a polgárság virágzásában, hanem az engedelmes alattvalók létében érdekeltek – mondja Vass András karmester. Interjú.

HIRDETÉS

Az október 25-én készült interjú közléséhez Kiss-Rigó László azzal az indokkal nem járult hozzá, hogy szerinte kérdéseink nem aktuálisak. A püspök véleménye és tiltása ellenére az interjút pénteken megjelenő számunkban közöljük. Az ügynökkérdésen kívül szó esik a főpásztor Orbán Viktor kormányfőhöz és Hernádi Zsolt Mol-vezérhez fűződő barátságáról, a közel tízmilliárdos szegedi stadionberuházásról, a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyáról, valamint arról a látszatról, hogy nem csak a katolikus egyháznak, hanem a Nemzeti Együttműködés Rendszerének is a püspöke.

Kiss-Rigó Lászlót jó tíz évvel ezelőtt vádolta meg Ungváry Krisztián történész azzal, hogy együttműködött a titkosszolgálatokkal. (A püspök perelt, Ungváry állításait pedig a bíróság nem találta kellően alátámasztottnak.) Ennek kapcsán – valamint a Szegedi Hittudományi Főiskola professzora, a szintén pap Benyik György egykori ügynöki tevékenységével összefüggésben – a püspök 2008 februárjában a Délmagyar.hu cikke szerint még úgy vélekedett: ez az egész ügy egy tragikus kórképet nyújt a magyar társadalomról. Mint kifejtette, ennek a „keverése” azoknak az érdekeit szolgálja, akik egykor ezt a rendszert működtették.

Már a rendszerváltáskor nyilvánossá kellett volna tenni az iratokat, ezzel tisztázni lehetett volna mindent. Még most is lehetne becsületesen rendezni a kérdést, persze kellő jó szándékkal

– fogalmazott akkor a katolikus főpásztor.

Az interjút keresse a Magyar Hang november 9-én, pénteken megjelenő 26. számában!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,787lájkolóTetszik
2,966követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Sokat mesélnek a háborúról a horvátországi folyók

Megrázó dokumentumfilmmel próbálja meg begyógyítani a délszláv háború sebeit Goran Dević. Az alkotás a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában szerepel.