HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Főpolgármeste...

Főpolgármesternek vagy polgármesternek indul Karácsony Gergely?

HIRDETÉS

Miközben jó ideje már a főpolgármester-jelölti előválasztásról beszél a baloldal, úgy tűnik, mintha Karácsony Gergely biztosra menne és már előre be akarná biztosítani helyét Zuglóban is, ha úgy alakul, hogy mégsem ő mérkőzne meg Tarlós Istvánnal.

HIRDETÉS

A Párbeszéd vasárnapi taggyűlése közben tartott sajtótájékoztatón ugyanis a politikus arról beszélt, hogy amennyiben létrejön egy demokratikus verseny az előválasztáson – ő maga állítása szerint ebben érdekelt –, akkor „ott a helye”. Az elvet nevezte fontosnak, hogy az embereket megkérdezve válasszák ki Tarlós István kihívóját, személy szerint neki csak néhány technikai részletre vonatkozó feltétele van ahhoz, hogy megméresse magát.

Ugyanakkor néhány perccel korábban a Párbeszéd másik társelnöke, Szabó Tímea egy másik verziót is felvázolt. Azt mondta, hogy az elfogadott stratégiájuk szerint alapvető kérdés, hogy az önkormányzati választáson a már pozícióban lévő polgármestereiket, aktív képviselőiket megerősítsék. – A Párbeszéd taggyűlése elfogadta a stratégiának azon részét is, hogy mindenfajta szövetségi politikát a jövőben úgy tudunk elképzelni, ha Budapesten Zugló polgármestereként továbbra is Karácsony Gergely lesz a Párbeszéd jelöltje – fogalmazott.

Csak egy maradhat – Karácsony Gergely lehet Tarlós legesélyesebb kihívója – Magyar Hang

Egy általunk megismert friss közvélemény-kutatás szerint jelenleg csak Zugló első embere tudná megszorongatni a jelenlegi főpolgármestert.

A kettő egyelőre nem zárja ki egymást. Az előválasztás ugyanis a tervek szerint bőven megelőzi majd a jövő őszi önkormányzati választást. Vagyis, ha Karácsony Gergely azon nem nyerné el a kihívói posztot, akkor adott a lehetősége, hogy ismét megméresse magát Zuglóban, ahol legutóbb 42,5 százalékot ért el. Könnyen lehet, hogy Szabó Tímea mostani bejelentése mögött ez az elképzelés húzódhat meg.

HIRDETÉS

A Párbeszéd taggyűlése egyébként – csakúgy, mint egy nappal korábban a szocialisták – meghozta azt a döntést, hogy közösen indulnak az MSZP-vel az európai parlamenti választáson. Karácsony Gergely szerint a következő év Európában is fordulópont lehet, kiderül ugyanis, hogy a közösség tovább megy-e a szociális Európa útján, vagy a szélsőjobboldali populista erők kerülnek többségbe.

A Párbeszéd egyébként tisztújítást is tartott, a két társelnök továbbra is Szabó Tímea és Karácsony Gergely. Szabó Tímea három területet említett, amelyre kiemelten kívánnak figyelni a jövőben. Továbbra is kitartanak amellett, hogy bevezethető legyen Magyarországon az alapjövedelem, de a paksi bővítés leállítását is követelik. Ezen túl a kilakoltatások leállításáért is küzdeni akarnak, de a politikus szerint az egészségügy, illetve az oktatás kérdése is a fókuszban szerepel továbbra is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,771lájkolóTetszik
2,389követőKövetés
16,718feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ki fog el kit? Geopolitikai játszma a tengereken

Nem mindennapi politikai huzavonának lehettünk tanúi az elmúlt hetekben.