HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megindult a h...

Megindult a harc a TV2-ért

HIRDETÉS

Október közepén tartották a TV2 megújult menedzsmentjének első ülését, ezen pedig már az igazgatóságba frissen delegált Vaszily Miklós is részt vett – derül ki a 444 cikkéből. Az MTVA korábbi vezérigazgatóját egyébként nemrég az Echo TV élére is kinevezték, a jogászok pedig azóta mindent megtettek, hogy a két pozíció ne legyen összeférhetetlen. A TV2 menedzsmentjében azt az Antal Kadosát váltotta Vaszily, akiben az Echo TV-ből eltávolított Csík Zoltánhoz hasonlóan megingott a bizalom.

HIRDETÉS

A 444 úgy tudja, Vaszily érkezését nem fogadták örömmel a TV2 igazgatóságában, miután ott jórészt Andy Vajna és Habony Árpád emberei ülnek. A menedzsmentben Dirk Gerkens és Rákosi Tamás mellett ott van a Habony-Rogán-kör jogásza, Horváth Balázs is. Az IT-ben megtaláljuk még az Ezüsthajó Kft. korábbi vezetőjét, Várnai Tamást. A szintén IT-tag Barna Zsoltot viszont Csányi Sándor bizalmasaként ismerik.

Vajna Timi – tettes vagy áldozat? – Magyar Hang

Vajna Timi ugyanabba a dilemmába hajszolja a hazai bulvárfogyasztókat, amelybe az X-Faktor előválogatói. Ott rendszerint az a súlyos morális kérdés vetődik fel, hogy az épp színpadon égő kulturális hulladék vajon az előadó rossz ízlésének és önreflektálatlanságának eredménye-e, vagy inkább valamilyen mentális zavar tünete.

A tulajdonosváltás január végéig zárulhat le, de azt még nem tudni, az érkező Mészáros Lőrinc mikor és kikkel tölti fel a menedzsmentet. A 444 úgy tudja, a legoptimistább becslés alapján is a TV2 nagyjából húsz százalékát tarthatja meg a filmügyi kormánybiztos, az irányításról pedig azonnal le kell mondania. Hiába nyugtatta október közepén azzal a kedélyeket Vajna, hogy a TV2 vezetésében nem lesz változás, a döntés nemigen lesz az ő kezében.

Ugyanakkor a teljes átállás időbe kerülhet, mivel a jelenleg életben lévő nagy értékű sport- és filmjogi szerződéseket nem feltétlenül venné a nyakába az új vezetés. Jövőre így még feltehetően nem lesz a nagy központi médiaholding része a csatorna.

HIRDETÉS

444: Mészáros Lőrinc átveszi a TV2-t, vége lesz Andy Vajna médiabirodalmának – Magyar Hang

Valószínűleg heteken belül, de még biztosan az idei évben átveszi Andy Vajnától a TV2 Média Csoport Zrt. irányítását Mészáros Lőrinc egyik nagyvállalata. A vevő az Opus Global Nyrt. szárnyai alatt működő Opus Press Zrt., a Mészáros-féle médiabirodalom fő zászlóshajója, a Mediaworks Hungary Zrt. tulajdonosa lehet – írja a 444.hu.

Jövő év végéig tulajdonosváltás várható a TV2 reklámidejét értékesítő Atmediánál is. A céget még 2016-ban vette meg a Habony Árpád hitelezőjeként ismert Tombor András, akihez egyébként a Mandiner is tartozik. Az Atmedia jó éveket zárt, 2016-ban 1,1 milliárdos, egy évvel később pedig 800 milliós adózott hasznot termelt. Tavaly év végén így a Mészáros-kör is bevásárolta magát a cégbe az Opus Global által kezelt magántőkealap, a Status Capital révén.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,931lájkolóTetszik
2,830követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Titkos kínzókamra a horvát–szerb zöldhatáron

Egy jelentés olyan brutális rendőri intézkedésekről ad hírt, amelyeket korábban elképzelhetetlennek tartottak ezekben az országokban.

Villamoson jó utazni

Kiteljesedés