HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gyanúsított l...

Gyanúsított lett Simonka György

HIRDETÉS

A fideszes országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség hallgatta ki csütörtökön.

HIRDETÉS

A parlament október végén függesztette fel Simonka mentelmi jogát. A képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult nyomozás keretében hallgatták ki csütörtökön gyanúsítottként. Egy nappal korábban, a rendőrség házkutatásokat tartott Simonka érdekeltségébe tartozó ingatlanokban, amelyek során bizonyítékokat és vagyontárgyakat foglaltak le.

A megalapozott gyanú szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddigi adatok alapján a Simonka rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1, 4 milliárd forintot.

A büntetőlejárás a NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult. Az ügyészség eddig 34 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, mindannyian szabadlábon védekezhetnek.
Simonka a gyanúsítás ellen panasszal élt, tagadtam hogy bűncselekményt követett el, közölte azt is a kihallgatásán, hogy később tesz vallomást.

A főügyészség közleménye szerint 2018. november 12-én érkezett meg az ügyészségre Kövér Lászlónak, az országgyűlés elnökének értesítése arról, hogy Simonka György mentelmi jogát 2018. október 29-én felfüggesztette a törvényhozó testület.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,870lájkolóTetszik
2,409követőKövetés
16,761feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek