HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Másodszor is ...

Másodszor is felmentette a bíróság a pécsi hajléktalant

HIRDETÉS

Ugyanaz a hajléktalan került a pécsi bíróság elé, akit korábban egyszer már felmentett a szabálysértés vétségének vádja alól. Gy.I. ügyében most is felmentő ítélet született, azonban ez nem jogerős, mert a rendőrség fellebbezést nyújtott be ellene – adta hírül a Szabadpecs.hu.

HIRDETÉS

A végzést meghozó bírósági titkár mostani döntését azzal indokolta, hogy a szabálysértés elkövetése nem volt megállapítható, mégpedig azért, mert nem minden ponton egyértelmű az új, módosított jogszabály. És ebben a konkrét ügyben a bíróságban a ténymegállapításra vonatkozóan aggályok merültek fel, ezért nem hozhatott elmarasztaló végzést.

Gy. I. két szabálysértési ügye közül az egyik a köztisztasági szabályok megsértése miatt indult. Azzal gyanúsították a hajléktalan férfit, hogy egy játszótéri padot, amelyen feküdt, és a környezetét is összeszennyezte. A férfi elismerte, hogy ott feküdt, a szennyezést azonban nem, és az a bíróság szerint sem volt egyértelműen megállapítható.

A rendőrség másodszor állampolgári bejelentésre indított újabb eljárást. És mivel 90 napon belül már háromszor, illetve négyszer figyelmeztették a hajléktalant, az utcán való életvitelszerű tartózkodás gyanúja miatt is eljárás indult ellene. A bíróság szerint az előző figyelmeztetések nem számítanak, hiszen azokról szólt a korábbi, felmentő, eljárást megszüntető végzés is.

A bírósági titkár úgy látta, hogy ez nem egyértelmű az új, módosított jogszabályban. Éppen ezért ebben a pontban is megszüntette az eljárást. Gy. I. őrizetét a bíróság megszüntette, szabadlábon várhatja a következő tárgyalást.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,400lájkolóTetszik
2,540követőKövetés
17,274feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ne legyél mártír” – erre kérték Brüsszelben Varga Juditot

Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe Varga Judit. Az igazságügyminiszter úgy véli, a hetes cikkely szerinti eljárás a bevándorláspárti liberális elit bosszúja.