HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szexuális zak...

Szexuális zaklatásért nyolc évet kapott a bicskei gyermekotthon volt vezetője

HIRDETÉS

Nyolc év fegyházbüntetést kapott a bicskei gyermekotthon korábbi vezetője, míg az egyik nevelőjét három év felfüggesztettre ítélték – közölte az Index. A két vezetőt az intézet lakói azzal vádolták, hogy gyerekkorukban évekig molesztálta őket.

HIRDETÉS

Az elsőrendű vádlott, V. János 2004 és 2016 között legalább tíz, a másodrendű vádlott, K. Béla pedig négy kiskorú fiút zaklatott szexuálisan, kihasználva az alá- és fölérendeltségi viszonyt. Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és visszaélés bűntettében, valamint szexuális erőszak kísérletében mondták ki bűnösnek őket. Az igazgatót egyúttal végleg eltiltották minden olyan foglalkozástól, amik során tizennyolc év alattiakkal foglalkozhatna.

A volt igazgató tagadta bűnösségét, és azt állította, a simogatásban és ölelésben nincs semmi rossz. A bíró szerint az igazgató személyisége éretlen és nárcisztikus, míg a nevelő infantilis, és megjelenhet nála a szadomazo viselkedés.

Az RTL Klub Házon kívül című műsora mutatta be 2016 őszén, milyen visszaélések történtek a bicskei gyermekotthonban. Két férfi számolt be arról, hogy az igazgató pénzért, nyaralásért, laptopért cserébe szexuális együttlétet kért tőlük. Hol vigasztalásnak állította be a fogdosást, máskor pornófilmeket mutogatott az irodai számítógépén. Rendszeresen orális kielégítést kért a gyerekektől, mikor pedig valaki ellenállt, azt mondta, „most már nekem is járna valami.” Máskor kényszerítéssel és lefizetéssel akarta hallgatásra bírni a gyerekeket.

K. Béla nevelő 2015-2016-ban dolgozott az otthonban, a visszaéléseket ekkor követte el. Az igazgató ellen, aki egyébként Bicske díszpolgára, 2017 augusztusában emeltek vádat. Nyomozás egyébként már 2011-ben is indult vele szemben, mert több gyerek szexuális zaklatásról számolt be, de akkor bizonyítékok hiányában egy év után megszüntették az eljárást. V. János huszonhat évig volt a gyermekotthon igazgatója.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,211lájkolóTetszik
1,978követőKövetés
15,190feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek