HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egymilliárdná...

Egymilliárdnál is többet bukott Nyíregyháza

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia Nyíregyháza önkormányzatának, miután jogerősen is pert veszített a Szabolcs Volán jogutódjának számító Észak-Magyarországi Közlekedési Központtal szemben: 1,2 milliárd forintot (és ennek késedelmi kamatait) kell megfizetnie szerződésszegés miatt – tudta meg a Magyar Hang.

Az ügy pikantériája, hogy az ÉMKK és jogelődje, a Volán nemcsak hogy évtizedek óta bonyolítja Nyíregyházán a buszközlekedést, hanem ma is a társaság végzi. Az önkormányzat és az ÉMKK közötti vita a helyi közlekedés 2012-es átalakítása után csúcsosodott ki. A 2012 és 2016 közötti időszak költségeinek elszámolása miatt nem jutottak egymással dűlőre a felek. A szolgáltatási szerződés szerint ugyanis a helyi tömegközlekedés működtetése közben keletkező veszteséget közösen viselik. Nyíregyháza önkormányzata azonban vitatta az ÉMKK által megállapított kompenzáció mértékét. A szolgáltatásért így csak a cég által kért díj egy részét fizette ki.

A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsa azonban helyben hagyta az első fokú bíróság megállapítását: eszerint a közlekedési cég hatékonyan szervezte meg a buszok közlekedését a városban, és ezért megfelelő összeget is számláztak. Az önkormányzatnak ezért 1,2 milliárd forintot kell fizetnie az ÉMKK-nak, amely – ahogy arról fentebb szó volt – ma is a helyi buszközlekedést bonyolító vállalkozás. Nem lényegtelen: az önkormányzatnak 15 napon belül kell átutalnia a pénzt a cégnek. Az ítélőtábla mindössze az első fokú per költségén változtatott: a közel 16 millió forintos perköltség összegét kétmillióval megemelte.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,563lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orvosi kamara: ez a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná

Kincses Gyula elnök szerint az államosítás alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmukat.

Mostoha