HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egymilliárdná...

Egymilliárdnál is többet bukott Nyíregyháza

HIRDETÉS

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia Nyíregyháza önkormányzatának, miután jogerősen is pert veszített a Szabolcs Volán jogutódjának számító Észak-Magyarországi Közlekedési Központtal szemben: 1,2 milliárd forintot (és ennek késedelmi kamatait) kell megfizetnie szerződésszegés miatt – tudta meg a Magyar Hang.

HIRDETÉS

Az ügy pikantériája, hogy az ÉMKK és jogelődje, a Volán nemcsak hogy évtizedek óta bonyolítja Nyíregyházán a buszközlekedést, hanem ma is a társaság végzi. Az önkormányzat és az ÉMKK közötti vita a helyi közlekedés 2012-es átalakítása után csúcsosodott ki. A 2012 és 2016 közötti időszak költségeinek elszámolása miatt nem jutottak egymással dűlőre a felek. A szolgáltatási szerződés szerint ugyanis a helyi tömegközlekedés működtetése közben keletkező veszteséget közösen viselik. Nyíregyháza önkormányzata azonban vitatta az ÉMKK által megállapított kompenzáció mértékét. A szolgáltatásért így csak a cég által kért díj egy részét fizette ki.

A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsa azonban helyben hagyta az első fokú bíróság megállapítását: eszerint a közlekedési cég hatékonyan szervezte meg a buszok közlekedését a városban, és ezért megfelelő összeget is számláztak. Az önkormányzatnak ezért 1,2 milliárd forintot kell fizetnie az ÉMKK-nak, amely – ahogy arról fentebb szó volt – ma is a helyi buszközlekedést bonyolító vállalkozás. Nem lényegtelen: az önkormányzatnak 15 napon belül kell átutalnia a pénzt a cégnek. Az ítélőtábla mindössze az első fokú per költségén változtatott: a közel 16 millió forintos perköltség összegét kétmillióval megemelte.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,569lájkolóTetszik
2,565követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek