HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az USA helyet...

Az USA helyett Oroszországnak adott ki Magyarország két orosz fegyverkereskedőt

HIRDETÉS

Miközben a Terrorelhárítási Központ amerikai információk alapján és közreműködéssel fogott el két orosz fegyverkereskedőt, a férfiakat nem az Egyesült Államoknak, hanem Oroszországnak adta ki a magyar kormány – írta a direkt36 oknyomozó portál.

HIRDETÉS

A két orosz állampolgárra – apa és fia – még 2016 novemberében csaptak le egy titkos akcióban egy tököli fegyverraktárnál. A férfiak úgy tudták, hogy egy mexikói drogkartellnek adnak el a magyar honvédségtől leselejtezett fegyvereket, gépágyúkat, páncéltörőket, és ráadásul a drogbizniszbe is szerettek volna beszállni. Azt mondták nekik, a vásárlóknak azért van szükségük a fegyverekre, hogy hatékonyabban juthasson el az anyag az Egyesült Államokba. Az eladókat azonban felültették: a vevők ugyanis az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) ügynökei voltak.

A két orosz – akiket bűnszövetségben elkövetett narkotikumok csempészésével, lőfegyverek birtoklásával, légvédelmi rakéták beszerzésével és csempészetével gyanúsítanak – azonban az Igazságügyi Minisztérium közreműködésének köszönhetően megúszta az amerikai felelősségre vonást. Hiába kérte ugyanis a NATO-szövetséges USA a férfiak kiadatását, nem nekik, hanem az időközben szintén a kiadatásukat kérő Oroszországnak engedték át őket.

Vlagyimir L. és fiának magyar ügyvédje a portálnak azt mondta, hogy a meggyanúsított férfiak az idén augusztusban történt kiadatásuk óta egy moszkvai börtönben töltik előzetes letartóztatásukat, egyébként pedig védencei azt gondolták – magyarázta –, hogy tiszta üzletben vesznek részt. Az egész ügy azonban szerinte az oroszok egész világban tapasztalható üldöztetésének példája.

Tegnap szintén a direkt36 írta meg, hogy a szír diktátorhoz közel álló Bassar al-Aszadhoz közel álló, a portál szerint a diktátor „pénzemberének” számító Atiya Khoury és gyermekei kaptak magyar letelepedési engedélyt. Az amerikai szankciós listán szereplő Atiya Khoury egy dél-moszkvai címet használt a letelepedési kötvényprogramba való jelentkezéshez. A papírmunkát egy Habony Árpádhoz köthető cég (VolDan) intézte.

HIRDETÉS

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,582lájkolóTetszik
2,780követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ab ávó

Latinos nemzet voltunk, szerettük kiforgatni, szándékosan rosszul fordítani az antik eredetű mondásokat.