HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vona-Szabó Kr...

Vona-Szabó Kriszta: Vannak dolgok, amikre nincs bocsánat

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Baromi nehéz volt feldolgozni az április 8-i eredményt – így fogalmazott Vona-Szabó Kriszta – Vona Gábor felesége – amikor bemutatták az által írt könyvet. Az egykori jobbikos pártelnök felesége ebben az elmúlt húsz évet mutatja be a saját szemszögéből, a megismerkedésüktől kezdve, a Jobbik elindulásán keresztül, a választási kampányt is végigvéve, egészen a politikától való visszavonulásig. Az országgyűlési választások kimenetele kapcsán arról beszélt, hogy a mai napig hiszi, hogy Magyarországnak egy Vona Gábor vezette kormányra lett volna szüksége, bár azt is tudja, hogy ebben az esetben megszűnt volna a magánéletük.

HIRDETÉS

A pénteki könyvbemutatón beszélt a választási kampányról, az őket ért támadások kapcsán pedig úgy véli, hogy „vannak dolgok, amikre nincs bocsánat”. Elmesélte, hogy a most 13 éves kisfiukat nagyon megviselte az az időszak, amikor észrevette például, hogy az iskolája előtt fotózzák, vagy a kertben látta feje felett a róluk felvételeket készítő drónt. Vona-Szabó Kriszta szerint mérhetetlen aljasság, amit ellenük elkövettek, és reményei szerint az érintettek ennek a felelősségét valamikor még viselni fogják.

Szabadkoztak Vonának a kormánypárti sajtómunkások – Magyar Hang

A Pesti Srácok főszerkesztője és a Magyar Idők munkatársa is elhatárolta magát a Terry Black-féle lejáratástól. Az Origo ex-munkatársa elismerte, nem mindig újságírói munkát végeztek.

A beszélgetésen az is kiderült, hogy Vona-Szabó Kriszta korántsem rajong a politikáért, „ezt az életet Gáborral együtt kapta”. Elmesélte, hogy a kezdetekkor nagyon nagy küzdelem volt az egész, a kétezres évek elején ő nem is akart bevonódni ebbe a világba, sőt, férjét akarta kivonni onnan. Emiatt veszekedtek is sokat. Véleménye ugyanakkor volt, például a Magyar Gárda komoly vitaforrásnak számított a házastársak között.

HIRDETÉS

Ennek ellenére soha nem érezte, hogy neki szerepet kellene vállalnia a Jobbikban, akárcsak azért, hogy több időt tölthessen férjével. Eleve úgy gondolja, hogy „bizonyos szint felett” a nőknek nem való a politika, mert annyira „kegyetlen és gyilkos műfaj”, hogy egy nő csak egy ideig tud benne működni, vagy pedig elférfiasodik. Hozzátette azonban azt is, hogy ez nem a nők hibája.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,694lájkolóTetszik
2,948követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ceaușescu atombombája

Romániának hat atombombára elegendő radioaktív anyag állt a rendelkezésére a nyolcvanas évek végére.