HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mészáros médi...

Mészáros médiafelvásárlása csak a kezdet volt

HIRDETÉS

A Fidesz és a kormány mellett ismerten elkötelezett televíziók, rádiók, napi- és hetilapok, illetve online portálok szinte mindegyike már egy kézben van. Ez a kéz pedig a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány.

HIRDETÉS

A gigantikus központosítás első lépése még délelőtt az volt, hogy Mészáros Lőrinc Talentis Group Zrt. nevű cégéről kiderült: megvásárolták a Magyar Időket és a Karc FM-et, de közvetve hozzájuk került a Borsot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot, illetve a Szabad Földet kiadó vállalat is. Mészáros Lőrinc pedig ezeket az Echo TV-vel és a többi megyei lapot kiadó MedaiWorks-szel együtt felajánlotta a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak.

Az alapítvány által megszerzett médiatermékek listája egy órával később igen jelentősen bővült, mert újabb és újabb felajánlások érkeztek hozzájuk. Az állami hírügynökségen keresztül jelentették be, hogy kizárólagos, illetve többségi részesedést szerezték még rengeteg sajtótermékben. Ezek között van – a teljesség igénye nélkül – a nemrég a kormányzat által visszafoglalt Hír TV, Schmidt Mária Figyelője, az Andy Vajnához tartozó Retro Rádió, Habony Árpád érdekeltségei – úgy mint az ingyenesen terjesztett Lokál és a 888 – a Mandiner, a Ripost, és a Faktor is. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, a jegybankelnök rokonának, Matolcsy Ádámnak a tulajdonában lévő Origót is felajánlották az alapítványnak.

Mészárosé lett a Magyar Idők, de tovább is adományozza – Magyar Hang

A gázszerelőből lett üzletember cége, a Talentis Group Zrt. a távirati irodán keresztül be, hogy megvásárolta egyrészt a Magyar Idők kiadóját. Így az övé lett a nyíltan kormánypárti napilap, illetve a hasonló szellemben működő Karc FM.

A központosított rendszer, vagyis a médiavállalkozások működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására az alapítvány kuratóriuma Liszkay Gábort kérte fel. Liszkay Gábor volt a G-nap előtt a Magyar Nemzet főszerkesztője, azóta pedig a nyíltan kormánypárti Magyar Időket vezette.

HIRDETÉS

Az alapítvány egyébként magáról azt állítja, hogy idén ősszel azzal a céllal kezdte meg a működését, hogy segítse a magyar írott sajtó és kultúra fennmaradását. Még annak a meggyőződésüknek is hangot adtak, hogy ez „egyszerre szolgálja az olvasók érdekeit és a polgári értékrend képviseletét”.

Ezek után nem sok olyan médiumot találni még, amely nyíltan és egyértelműen a kormány térfelén állna és nem része az alapítványnak. A legismertebb ezek közül talán az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2. De ott van még Széles Gábor vezetésével a Magyar Hírlap, vagy éppen a PestiSrácok.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,582lájkolóTetszik
2,780követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ab ávó

Latinos nemzet voltunk, szerettük kiforgatni, szándékosan rosszul fordítani az antik eredetű mondásokat.