HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mészárosé let...

Mészárosé lett a Magyar Idők, de tovább is adományozza

HIRDETÉS

Folytatódik a fideszes médiabirodalom központosítása, nem meglepő módon az egyik főszereplő a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc.

HIRDETÉS

A gázszerelőből lett üzletember cége, a Talentis Group Zrt. a távirati irodán keresztül be, hogy megvásárolta egyrészt a Magyar Idők kiadóját. Így az övé lett a nyíltan kormánypárti napilap, illetve a hasonló szellemben működő Karc FM. Ezek eddig a legalább sajtószakmai múlttal bíró Liszkay Gábor érdekeltségei voltak. Mészáros Lőrinc cégének közvetett tulajdonába került emellett az eddig Andy Vajnánál lévő Lapcom is, vagyis a Bors című napilap, a Délmagyarország és a Kisalföld. És ami igazán érdekes, ugyancsak közvetett tulajdonosa már a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó vállalatnak, ami – többek között – a Szabad Földet adja ki. Ez a hetilap korábban a Népszavával és a Vasárnapi Hírekkel együtt az egykori MSZP-s pártpénztárnok Puch László érdekeltsége volt, ő azonban most azt mondta, hogy a jövőben kizárólag a politikai lappiacra szeretne összpontosítani.

Mészáros Lőrinc már eddig is magáénak tudhatta az Echo TV-t, illetve a MediaWorks-öt, amely a most megszerzett két vidéki napilapon kívül a többi megyei lapot kiadta. Vagyis a Fidesz médiájának egy jelentős része már abszolút egy kézben van.

Az adásvétel azonban itt nem fejeződik be. Mészáros Lőrinc cége ugyanis az „egyesített médiaérdekeltségeit” adomány formájában felajánlja a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak. Még a célt is meghatározta: hosszú távon biztosítani a nemzeti értékek és hagyományok megőrzését, erősíteni „a konzervatív értékszemléleten alapuló írott és elektronikus sajtó véleményformáló szerepét”, és elősegíteni a széleskörű tájékozódást.

Erről a bizonyos Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványról – amelybe most bezsúfolják a lapokat, a tévét és a rádiót – a 24.hu számolt be elsőként. Akkor azt írták, hogy ez lesz az egységesülő fideszes médiabirodalom egyik kulcsintézménye. A civil szervezet kuratóriumának elnöke az egykori fideszes országgyűlési képviselő Varga István lett, de ott ül még az Orbán család ügyvédjeként ismert Bajkai István, illetve a kormánypárti Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós. A civil szervezet székhelye egyébként egy olyan cím, ahol Liszkay Gábornak is van cége bejegyezve. Korábban egyébként lehetett arról hallani, hogy a gigantikus fideszes médiabirodalom szakmai vezetője ő lehet.

HIRDETÉS

444: Mészáros Lőrinc átveszi a TV2-t, vége lesz Andy Vajna médiabirodalmának – Magyar Hang

Valószínűleg heteken belül, de még biztosan az idei évben átveszi Andy Vajnától a TV2 Média Csoport Zrt. irányítását Mészáros Lőrinc egyik nagyvállalata. A vevő az Opus Global Nyrt. szárnyai alatt működő Opus Press Zrt., a Mészáros-féle médiabirodalom fő zászlóshajója lehet.

Néhány nyíltan kormánypárti médium még mindig van, amely most nem érintett. Ilyen Andy Vajna TV2-je és rádiói, a Habony Árpád érdekeltségei közé tartozó ingyenesen terjesztett Lokál és néhány kisebb portál – mint például a 888 –, az Origo, vagy éppen a Schmidt Mária tulajdonában lévő Figyelő.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,665lájkolóTetszik
2,804követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pártválasztás vagy népszavazás? Brexit, december 12.

A brexitvita magának a demokráciának a lényegéről és természetéről zajlik, s a legkevésbé sem közömbös, hogy a decemberi választás milyen válaszokat alapoz majd meg.