HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Plédet gyűjte...

Plédet gyűjtenek a csepeli mentősöknek, az OMSZ szerint mindenük megvan

HIRDETÉS

„A csepeli mentőállomáson nincs elég pléd, amivel betakarják a betegeket. Néha ottmarad, amikor kimennek, elkoszolódik, stb. Ha valakinél lenne felesleges… Az orvosi ügyeleten adhatjátok le. Kérlek osszátok!” – ezt a felhívást tette közzé egy csepeli hölgy a közösségi hálón. Az azóta több mint 3500 megosztásig jutó posztjához egy fotót is mellékelt arról, ahogy átadja a plédeket.

HIRDETÉS

A felhívásra többen jelezték, hogy segítenek. Voltak akik takarókat ajánlottak fel, de olyan hozzászóló is volt, aki paplant tudna ajándékozni, azt szeretné eljuttatni a mentősök segítségével valamelyik kórházba, ahol szükség van rá.

A csepeli mentőállomás takarógondjáról posztoló hölgy ismerősei között volt olyan is, aki 24 darab új takarót ajánlott fel.

A helyszínről származó információink szerint várják a plédeket, amelyeket bármikor le lehet adni.

Az OMSZ szerint nincs gond, a mentősök várják a plédeket

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője cikkünk megjelenése után úgy reagált, hogy a mentőszolgálat nem kezdeményezett „takaró gyűjtést”. Hozzátette: nincs is rá szükség, hiszen (hasonlóan más mentőfelszerelésekhez) mentőegységeink rendelkeznek takarókkal is, az ellátás, pótlás központilag történik. A mentőellátás folyamatos és zavartalan, a személyi és tárgyi feltételek biztosítottak.

HIRDETÉS

Megpróbálják kideríteni a Facebook-poszt hátterét, az adományok leadási helye alapján arra következtetnek, hogy nem az OMSZ, hanem más egészségügyi szolgáltató lehet érintett.

Koraszülött intenzív ellátás: egyre nagyobb a baj a fővárosban – Magyar Hang

Egyre komolyabb a baj a veszélyeztetett kismamák és koraszülöttek ellátása terén: a Honvédkórház helyettesítésére kijelölt Semmelweis Egyetem PIC-ét is sorra hagyják el az orvosok.

Közben sikerült beszélnünk a posztban is megnevezett ügyelettel. Ők azt közölték, hogy csak szívességből segítenek, mert a mentősökhöz nehéz bejutni, de nincs közük a gyűjtéshez, a plédek a mentőknek kellenek.

És végül elértük a mentőállomást, az OMSZ központi számán keresztül, mert a saját számukat nem vették fel. Kérdésünkre azt közölték, hogy várják a plédeket, eddig hét-nyolc érkezett hozzájuk, a szomszédos rendelőben csak szívességből gyűjtenek nekik, nincs közük egymáshoz, ők az Országos Mentőszolgálat alá tartoznak. Arra a kérdésünkre, hogy mennyire lenne szükségük, csak annyit válaszoltak, hogy fogyóeszköz.

Elromlott a fűtés, nem volt lélegeztetőgép

A csepeli mentőállomásról az elmúlt pár évben többször adott hírt a sajtó. Tavaly december végén például a Csepeli Mentőalapítvány szerzett be az állomásnak 3,5 millió forintért egy új lélegeztetőgépet. Előtte hét hónapig nem volt lélegeztetőgép az egyetlen esetkocsin.

Némi üröm vegyült az örömbe, ugyanis a Csepeli Mentőalapítvány december 5-re meghirdetett lélegezetőgép-átadási ünnepségét az Országos Mentőszolgálat, amelynek semmi köze nem volt az eszközbeszerzéshez, önhatalmúlag két héttel elhalasztotta. Az esetet komoly felháborodás követte, hiszen ezzel további két hétre fenntartották a betegek biztonságát veszélyeztető helyzetet.

Ugyanezen a csepeli mentőállomáson, történt meg tavaly novemberben, hogy másfél hétig nem volt fűtés. Ezért meleg víz sem volt, a kezüket is csak hideg vízben tudták megmosni a dolgozók, olajradiátor segítségével próbáltak egy kis meleget varázsolni a helyiségbe.

A problémát hiába jelezték az Országos Mentőszolgálatnak, de nem történt változás, végül egy helyi vállalkozó felajánlotta a segítségét, de ehhez a vezetőség engedélye kellett volna, amit nem kaptak meg a fázó mentők, végül az önkormányzat vállalta, hogy új, megfelelő kazánt szerel fel a mentőállomáson.

A csepeli mentőállomásnak eddig példamutató segítséget nyújtó Csepeli Mentőalapítvány elnökét, Szappan Szilárdot kerestük a takaróellátási gonddal, aki tőlünk értesült a problémáról, a vidéken tartózkodó alapítványi elnök Győrfi Pálhoz, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) elnökéhez irányított, mondván az OMSZ az illetékes a mentőállomás működésével kapcsolatos problémákkal kapcsolatban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,079lájkolóTetszik
2,175követőKövetés
15,885feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Már felháborodni is kár…

A minap megszegtem a saját szabályomat, és már reggel belenéztem a hírözönbe, de én már nem leszek ideges, csak röhögök az egészen.