HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Napokig hever...

Napokig heverhetett a rendőrség által lefoglalt autóban a fiatal nő holtteste

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Napokig érintetlenül heverhetett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság területén tárolt, lefoglalt autóban annak a fiatal nőnek a holtteste, aki egy nyíregyházi butikos megszurkálása miatt elfogott férfi kocsijának csomagtartójából került elő. Pedig a járművet még múlt pénteken lefoglalták – tehát aznap, amikor a gyanúsított K. Antalt is elfogták.

A történteket érdemes az elején kezdeni: még az előző hét csütörtökén, délután támadták meg Nyíregyházán egy butik eladónőjét. Egy férfi tért be az üzletbe, ám amikor a kiválasztott ruhadarabot az eladó elkezdte becsomagolni, a férfi előrántotta riasztópisztolyát. Leteperte az eladót, majd egy késsel összeszurkálta. Életét alighanem annak köszönheti – írta meg a 24.hu –, hogy a szomszédos üzletben felfigyeltek a kiáltozására. Ám mire a rendőrök a helyszínre értek, a férfi kereket oldott.

HIRDETÉS

A rendőrség nagy erőkkel látott hozzá a gyanúsított keresésének, másnap el is fogták mátészalkai otthonában. Elfogásáról még pénteken, arról pedig, hogy tettét részben beismerte, szombat hajnalban beszámolt a rendőrség. Ebben többek között azt is leírták, hogy „a férfi gépkocsijában az elkövetéshez használt eszközöket megtalálták és lefoglalták”. A 42 éves férfit a megyei rendőr-főkapitányságra állították elő. Az ügyben három nappal később, már ezen a héten kedden jelentkezett új információval a rendőrség, nem is akármivel. Azt közölték: „holttestet találtak a nyíregyházi szurkálóhoz (K. Antal) köthető gépkocsi csomagterében”. A holttest egy 21 éves mándoki nőé, akinek halálát idegenkezűség okozta. Az időközben előzetes letartóztatásba került K. Antalt ezért emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

Azaz furcsa módon, bár a elkövetéshez használt eszközök megtalálásáról beszámolt a megyei rendőr-főkapitányság a már említett szombati közleményében, a csomagtartóban talált holttestről ekkor egy szót sem ejtettek. Csak kedden közölték, hogy az immár a K. Antalhoz „köthető gépkocsiként” emlegetett autó csomagtartójában egy halott nő holttestére bukkantak.

Lapunk úgy értesült, ez nem véletlen: az autó lefoglalásának napján nem nyitották ki a csomagtartót. Így egész hétvégén úgy állt a rendőrség udvarán a jármű, hogy a 21 éves mándoki nő teste abban feküdt. A Blikk szombaton egyébként azt írta, külön engedélyre vártak, mert nem a gyanúsítotté az autó.

HIRDETÉS

A vélelmezett mulasztásból hatalmas botrány kerekedett, a lapunkhoz eljutott, ám hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon személyi következménnyel is járt. Még pénteken kerestük az ügyben a kapitányság sajtóosztályát, de csak annyit közöltek, hogy az ügyben végrehajtott nyomozati cselekményekről újabb információkkal nem kívánnak szolgálni. Az ügy körülményeire és az egyik vezető távozásáról szóló értesülésünkre – amiről egyébként a frissmedia.hu nevű mátészalkai hírportál is értesült – irányuló kérdéseinkre pedig azt közölték, hogy a megyei rendőrkapitányság vezetőire vonatkozó információk kommunikálására nem jogosultak.

Ezért még szintén pénteken az Országos Rendőr-főkapitányságot is megkerestük kérdéseinkkel. Ezekre azonban még cikkünk szombat délutáni élesítésekor sem kaptunk választ. Amint megérkezik, frissítjük írásunkat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,654lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek