Kezdőlap Belföld RTL Klub: eld...

RTL Klub: eldőlt, Bécsbe költözik a CEU

Eldőlt, Bécsbe költözik a CEU – tudta meg az RTL Klub Híradója. Az egyetem vezetése máig adott határidőt a kormánynak arra, hogy aláírja az egyetem budapesti működését garantáló nemzetközi megállapodást. Ez azonban nem történt meg. A döntést az intézmény részéről hivatalosan nem erősítették meg, de hétfő délutánra nemzetközi sajtótájékoztatót hívtak össze.

HIRDETÉS

A kormány az RTL kérdésére azt közölte: az egyetem ultimátumaival nem foglalkoznak.

„A magyar kultúra világhírű terjesztéséért komoly elismerést érdemelne a CEU” – Magyar Hang

A több évtizedes munka most összetörhet, ha elmarad a 2017-ben meghozott törvényben szereplő egyezmény aláírása – Sándor Judit oktató nyílt levele a miniszterelnökhöz.

Ma tüntettek is az intézmény mellett. A tiltakozók a budapesti Kossuth téren jelképesen eltemették az oktatás szabadságát.

Ha decemberig nem történik haladás, a CEU Bécsbe költözteti az Egyesült Államokban akkreditált képzési programjait – ezt jelentette be az egyetem vezetése október 25-én. Azt is elmondták, hogy információk szerint a kormány eldöntötte, hogy nem fogja aláírni a maradásukhoz szükséges államközi megállapodást.

Így aztán az egyetem kampuszt nyit Bécsben, hogy 2019-től is biztosítva legyenek amerikai diplomát adó képzései. – Az amerikai akkreditációjú mester és doktori programjaira jelentkező új évfolyam hallgatói a 2019-20-as tanévtől a CEU új bécsi kampuszán fognak tanulni. A kuratórium 2018. december elsejével hagyta jóvá a költözést. A döntés oka az, hogy a magyar kormány eddig nem írt alá olyan nemzetközi egyezményt, amely lehetővé tenné, hogy a CEU New York-ban akkreditált amerikai intézményként szabadon működhessen Budapesten – áll a CEU októberi közleményében.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

21,489lájkolóTetszik
790követőKövetés
9,270feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Odacsap a vasököl? – Magyar Hang-ajánló

Péntektől csütörtökig keresse a 31. számot az újságárusoknál! Már 28 oldalon, változatlan áron!

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor, a rabszolgapárti

Olyan gazdaságpolitikára lenne szükség, amely a nyolc óra munkáért tisztességes munkabért biztosít, amely túlmunka nélkül is tisztes megélhetést tesz lehetővé.

Hiú(z)ság vására