HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Márki-Zay Pét...

Márki-Zay Péter: Nem látom, ki mögé sorakozhatnánk fel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyre több olyan vidéki városból érkeznek megkeresések a Márki-Zay Péter nevével is fémjelzett Mindenki Magyarországa elnevezésű mozgalomhoz, ahol kezd formálódni valamilyen összefogás a jövő őszi önkormányzati választásokra – jelentette ki a hódmezővásárhelyi polgármester a Magyar Hangnak. A városvezető konkrét településeket egyelőre nem akart elárulni, de azért kiemelte Sárvár városát, ahol a helyi Híd a jövőnkért egyesület elnöke, Németh Zsolt lehet majd a polgármesteri posztra pályázó jelölt. Ráadásul úgy, hogy stábjában egyaránt vannak MSZP-sek, jobbikosok és kiábrándult fideszesek. – Ilyen csapatokat keresünk mindenhol, a mozgalom alapító tagjainál is ilyen közösségek jelentkeznek – mondta.

Azt a politikus is elismerte, hogy számos helyen nyilvánvalóan bizonyos pártok indulói a legesélyesebbek, itt említette például Szegedet, ahol az MSZP-s Botka László az elmúlt 16 évben mindig nyerni tudott. Ezért természetesen van és lesz is párbeszéd pártokkal, de az ország legtöbb településén mégiscsak az a fajta nyitottság jelentheti szerinte az újdonságot, ha a kiábrándult fideszesek és az ellenzéki szavazók által is támogatható jelöltet találnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Megtartotta első ülését Márki-Zayék mozgalma: itt vannak a résztvevők – Magyar Hang

„Nem az fontos, hogy ki melyik oldalról jön, hanem az, hogy mindannyian egy becsületes, tisztességes Magyarországot akarunk” – írják.

A fővárost külön esetként említette, hiszen Budapesten a pártok a meghatározók. A már bejelentkezett főpolgármester-jelöltek közül – Karácsony Gergelyt szokták itt említeni, az MSZP-s Horváth Csabát, illetve Puzsér Róbertet – egyelőre nem lát olyat, aki mögé mindenki fel fog majd sorakozni. – Az is lehet, hogy lesz még egy új aspiráns is – mondta, de azt sem zárta ki, hogy végül a már ismert nevek közül választják ki azt, akit mozgalmuk is támogatni fog.

HIRDETÉS

Csak egy maradhat – Karácsony Gergely lehet Tarlós legesélyesebb kihívója – Magyar Hang

Egy általunk megismert friss közvélemény-kutatás szerint jelenleg csak Zugló első embere tudná megszorongatni a jelenlegi főpolgármestert.

A polgármester lapunknak arról is beszélt, hogy az európai parlamenti választáson nem indulnak, már csak azért sem, mert ott pártok versenyeznek, ők pedig nem pártot alapítottak. Ettől függetlenül minden választót biztatnak, hogy a jövő májusi uniós voksoláson menjen el szavazni, és adja le a voksát „az európai értékrendet valló pártok valamelyikére”. Azt ugyanakkor Márki-Zay Péter konkrét kérdésünkre sem árulta el, hogy mely pártokat favorizálja, csak annyit mondott, hogy a legtöbb ellenzéki párt mellett a Jobbik esetében is őszintén hiszi, hogy az unióban gondolkodnak. A Fideszt értelemszerűen nem sorolta ebbe a kategóriába, esetükben ugyanis nem látja, hogy az Európai Unió integritását tartanák szem előtt. A kormánypárt ugyanis – megfogalmazása szerint – Putyin szövetségeseként, a szélsőjobbal és kommunistákkal együtt rombolja az uniót.

Az már ismert, hogy a mozgalom alapítói között olyanok vannak, mint a Fidesz után az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos, a jelenleg is az Országgyűlésben ülő Mellár Tamás, vagy éppen Magyar György ügyvéd. Vannak azonban rajtuk kívül is még olyan közismert politikusok, akik ugyancsak otthagyták korábbi pártjukat, vagy egyszerűen csak kiszálltak a napi ügyekből, ilyen Szél Bernadett és Vona Gábor is. Őket azonban egyelőre nem keresték meg, bár Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, hogy mindkettőjükkel kellemes, jó beszélő viszonyban van. Őszintén reméli, hogy mára már mindketten az összefogás pártján állnak, habár az április 8-ai választásokon az együttműködés hiányában az LMP-n és a Jobbikon is jó néhány mandátum sorsa dőlt el.

HIRDETÉS

Márki-Zay Péter: Sok hiteles jobboldalival össze lehetne fogni – Magyar Hang

Aki a saját pártján belül a Fidesz politikáját segítette, vagy éppenséggel az összefogást gátolta, az áruló – mondta a hódmezővásárhelyi polgármester.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 29. számában jelent meg, 2018. november 30-án.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat a lapban? Itt megtudhatja!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,970lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

A miniszterelnök pénteken, szokásos reggeli rádióbejelentkezésében már beszélt arról, hogy kell új korlátozásra számítani.