HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Biztonságos E...

Biztonságos Európát, szabad Magyarországot! – itt a Jobbik EP-választási programja

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Biztonságos Európát, szabad Magyarországot! címmel kedden Budapesten mutatta be a 2019-es Európai Parlamenti választási kampányát a Jobbik. Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, frakcióvezetője hangsúlyozta: céljuk megtalálni a központi és a tagállami kézben lévő hatáskörök egyensúlyát azért, hogy minél jobban szolgálja a magyar érdekeket a válaszútra érkezett, a jövő májusi választás után átalakuló törésvonalak mentén működő Európai Unió működése.

Az MTI által is idézett politikus szerint a hozzáállásuk alapja, hogy közös európai identitás híján nem lehet föderalizálni az uniót, ugyanakkor a globalizációnak kiszolgáltatottság közepette “stabil nemzetállamiságról aligha beszélhetünk”, ezért meg kell találni, melyik feladatot lehet jobban ellátni országos, és melyeket közösségi szinten.

A program három fő témájaként a fizikai, az egzisztenciális és az őshonos kisebbségek szülőföldön boldogulását autonómiával elősegítő biztonságot említette. Hangsúlyozta: a Jobbik ellenzi az illegális és korlátozás nélküli migrációt, akárcsak a kvóták bevezetését, a határzár mellett vannak, ugyanakkor „befeszülés” helyett felelősségteljes vitát tartanak szükségesnek a témában. A fizikai biztonság kérdéséhez sorolta azt is, hogy Európának, az Európai Uniónak a sokpólusú világban olyan nagyhatalmak – például az Egyesült Államok és Oroszország – között kell boldogulnia, amelyek a gyengítésével próbálkoznak.

Gyöngyösi Márton az egzisztenciális biztonságot szempontként említve hangsúlyozta: továbbra is célnak tekintik az azonos munkáért azonos juttatást biztosító bérunió megteremtését, a magyar gazdaságnak mind nagyobb gondot okozó elvándorlás megállítását, az életszínvonal javítását és a tudásalapú társadalom létrehozását. A biztonság harmadik elemeként említette az autonómia megadását az őshonos nemzeti kisebbségek számára.

HIRDETÉS

– Magyarország jelenleg nem egy szabad ország – jelentette ki az ellenzéki politikus. Szerinte a korrupció felszámolásával és a kormánypárt által megszállt demokratikus intézmények hitelességének helyreállításával lehetne szabaddá tenni a most „banánköztársasági szinteket súroló”, bezárkózó, nemzetközileg elszigetelt, magányos és kiszámíthatatlan országot. A lehetséges jelöltekről szólva elmondta: már megkezdődött az európai parlamenti képviselői helyekre jelentkezők meghallgatása, reményeik szerint a február elején be is jelenthetik, kik kaptak helyet a listán. Az Azonnali Gyöngyösi Mártonnal készült interjújából közben az is kiderült, hogy a jelöltségre többek között ő, a sajtótájékoztatót vele tartó Bana Tibor és Brenner Koloman is bejelentkezett.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke – az európai ügyészséghez csatlakozás fontosságát hangsúlyozva – arról beszélt: lényegében minden olyan állam csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyik részt vesz a közösség jogi és igazságügyi együttműködésében és nincsen takargatnivalója. „Orbán Viktor és kormánya abban az irányban halad, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból. A Jobbik ezt nem akarja” – jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy pártjuk egy érdemi vitákon keresztül megújuló közösségben érdekelt.

A Jobbik teljes EP-választási programját erre a linkre kattintva tudja elolvasni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,667lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Figyeli az Európa Tanács Magyarországot

A fideszes Németh Zsolt hiába próbálta későbbre tolni a határozatot, a testület szerint indokolt a Magyarországgal foglalkozó „periodikus jelentés” elkészítése.