HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Sólyom László...

Sólyom László köszöntőjével éledt újjá a Válasz

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A NER-en belül nem volt számára hely, s most azon kívül élni fog – így köszöntötte Sólyom László a hétfőn induló Válasz Online-t, ami a Heti Válasz korábbi újságíróiból szerveződött. A lap készítői vasárnap jelentették be, hogy újrakezdik, internetes médiumként. Igaz, már a nyomtatott Heti Válasz júniusi megszüntetése után is ez volt a helyzet: a hetilap augusztusig a Digitalstandon keresztül volt elérhető, illetve működött ezzel párhuzamosan a Válasz.hu. Augusztusban aztán utóbbiakra is lakat került, miután Nyerges Zsolt megvette Simicska Lajos teljes médiaportfólióját, közte a HírTV-vel és a Magyar Nemzet kiadójával. Bár a Heti Válasz korábban is Nyergeshez tartozott, de az elmúlt években már Simicska tulajdonrésze volt meghatározó.

– Jelen pillanatban kizártnak tartom, hogy a Heti Választ újraindítanák – erről beszélt megkeresésünkre Stumpf András, a most induló Válasz Online munkatársa. A korábbi lapkiadó továbbra is felszámolás alatt áll, a munkatársakkal való megegyezés viszont eléggé elhúzódott, és az újságírók – egyelőre – végkielégítést sem kaptak. Stumpf szerint viszont a felszámolóbiztos már nem időhúzásra játszik, így néhány hónapon belül lezárulhat az ügy.

HIRDETÉS

Flaszter 16. – Médiahenger? Mi fán terem a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány | Magyar Hang

Dévényi István e heti vendégei: Fokasz Oresztész, a HVG munkatársa és Szerető Szabolcs, a Magyar Hang főmunkatársa.

A Válasz Online háromezer támogatót céloz meg. Van lehetőség egyszeri, illetve havi szintű anyagi segítségre, cserébe pedig a lap napi hírleveleket, illetve zárt körű klubesteket ígér. „Ez utóbbiakon igyekszünk olyan embereket összehozni, akik fontosak a mi kultúrkörünkben. Klasszikus beszélgetésekről lesz szó ismert közéleti személyiségekkel” – jegyezte meg az újságíró. Annyi támogatást már összeszedtek barátoktól, segítőktől, hogy a Facebook-hirdetéseket fizetni tudják, és biztonsággal elindulhassanak. „De nyilván ez egy ugrás a mélyvízbe. Majd meglátjuk, mi van ott” – tette hozzá Stumpf. Mindenesetre egyelőre nem vesznek ki pénzt az oldalból, önkéntes munkában csinálják, minimális költségük van a honlappal.

Kérdésünkre, hogy a névadásból nem lehet-e még problémájuk, kifejtette: azért, mert egy szó megegyezik a többszavas névből, nem léphetnek fel semmilyen követeléssel velük szemben. Válasz néven egyébként már a harmincas években is létezett lap, aminek szintén a szellemi örökösei, akárcsak a Heti Válasz volt.

HIRDETÉS

A portálnak egyelőre nincs lapigazgatója vagy főszerkesztője, a felelős kiadó pedig Bódis András. Stumpfékkal tartott Ablonczy Bálint, Borbás Barna, Élő Anita, Sztankóczy András és Vörös Szabolcs. Borókai Gáborral egyeztettek, de a korábbi főszerkesztő egyelőre nem szeretne politikával sem foglalkozni, Stumpf szerint pedig az online korábban sem az ő területe volt, a Válasz.hu ügyeibe sem folyt bele. A lap tervei szerint építeni fog más korábbi szerzőkre is: Osztovits Ágnes írásaira is számíthatunk majd többek közt.

Lécci-lécci, csak a Fidesz! | Magyar Hang

A csend, rend, fegyelem idilli állapota csak addig kellemes, amíg az ember nem ütközik a Párttal (NER-rel). És itt jövünk, pardon, jönnénk mi, újságírók.

A hétfőn indult Válasz Online nem függ oligarcháktól és/vagy politikusoktól, azzal a bizalmi tőkével él, amit a Heti Válasz hátrahagyott – szögezte le hétfői cikkében Sólyom László. A volt államfő beköszöntője mellett olvashatunk már egy Török Gábor–Filippov Gábor páros interjút és Gyurgyák János-esszét, valamint hamarosan érkezik egy beszélgetés Radoslaw Sikorski korábbi lengyel külügyminiszterrel, továbbá Szörényi Leventével és Ripoff Raskolnikovval.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,786lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek