Kezdőlap Belföld Sólyom László...

Sólyom László köszöntőjével éledt újjá a Válasz

A NER-en belül nem volt számára hely, s most azon kívül élni fog – így köszöntötte Sólyom László a hétfőn induló Válasz Online-t, ami a Heti Válasz korábbi újságíróiból szerveződött. A lap készítői vasárnap jelentették be, hogy újrakezdik, internetes médiumként. Igaz, már a nyomtatott Heti Válasz júniusi megszüntetése után is ez volt a helyzet: a hetilap augusztusig a Digitalstandon keresztül volt elérhető, illetve működött ezzel párhuzamosan a Válasz.hu. Augusztusban aztán utóbbiakra is lakat került, miután Nyerges Zsolt megvette Simicska Lajos teljes médiaportfólióját, közte a HírTV-vel és a Magyar Nemzet kiadójával. Bár a Heti Válasz korábban is Nyergeshez tartozott, de az elmúlt években már Simicska tulajdonrésze volt meghatározó.

HIRDETÉS

– Jelen pillanatban kizártnak tartom, hogy a Heti Választ újraindítanák – erről beszélt megkeresésünkre Stumpf András, a most induló Válasz Online munkatársa. A korábbi lapkiadó továbbra is felszámolás alatt áll, a munkatársakkal való megegyezés viszont eléggé elhúzódott, és az újságírók – egyelőre – végkielégítést sem kaptak. Stumpf szerint viszont a felszámolóbiztos már nem időhúzásra játszik, így néhány hónapon belül lezárulhat az ügy.

Flaszter 16. – Médiahenger? Mi fán terem a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány | Magyar Hang

Dévényi István e heti vendégei: Fokasz Oresztész, a HVG munkatársa és Szerető Szabolcs, a Magyar Hang főmunkatársa.

A Válasz Online háromezer támogatót céloz meg. Van lehetőség egyszeri, illetve havi szintű anyagi segítségre, cserébe pedig a lap napi hírleveleket, illetve zárt körű klubesteket ígér. „Ez utóbbiakon igyekszünk olyan embereket összehozni, akik fontosak a mi kultúrkörünkben. Klasszikus beszélgetésekről lesz szó ismert közéleti személyiségekkel” – jegyezte meg az újságíró. Annyi támogatást már összeszedtek barátoktól, segítőktől, hogy a Facebook-hirdetéseket fizetni tudják, és biztonsággal elindulhassanak. „De nyilván ez egy ugrás a mélyvízbe. Majd meglátjuk, mi van ott” – tette hozzá Stumpf. Mindenesetre egyelőre nem vesznek ki pénzt az oldalból, önkéntes munkában csinálják, minimális költségük van a honlappal.

Kérdésünkre, hogy a névadásból nem lehet-e még problémájuk, kifejtette: azért, mert egy szó megegyezik a többszavas névből, nem léphetnek fel semmilyen követeléssel velük szemben. Válasz néven egyébként már a harmincas években is létezett lap, aminek szintén a szellemi örökösei, akárcsak a Heti Válasz volt.

A portálnak egyelőre nincs lapigazgatója vagy főszerkesztője, a felelős kiadó pedig Bódis András. Stumpfékkal tartott Ablonczy Bálint, Borbás Barna, Élő Anita, Sztankóczy András és Vörös Szabolcs. Borókai Gáborral egyeztettek, de a korábbi főszerkesztő egyelőre nem szeretne politikával sem foglalkozni, Stumpf szerint pedig az online korábban sem az ő területe volt, a Válasz.hu ügyeibe sem folyt bele. A lap tervei szerint építeni fog más korábbi szerzőkre is: Osztovits Ágnes írásaira is számíthatunk majd többek közt.

Lécci-lécci, csak a Fidesz! | Magyar Hang

A csend, rend, fegyelem idilli állapota csak addig kellemes, amíg az ember nem ütközik a Párttal (NER-rel). És itt jövünk, pardon, jönnénk mi, újságírók.

A hétfőn indult Válasz Online nem függ oligarcháktól és/vagy politikusoktól, azzal a bizalmi tőkével él, amit a Heti Válasz hátrahagyott – szögezte le hétfői cikkében Sólyom László. A volt államfő beköszöntője mellett olvashatunk már egy Török Gábor–Filippov Gábor páros interjút és Gyurgyák János-esszét, valamint hamarosan érkezik egy beszélgetés Radoslaw Sikorski korábbi lengyel külügyminiszterrel, továbbá Szörényi Leventével és Ripoff Raskolnikovval.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,973lájkolóTetszik
1,550követőKövetés
13,635feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

Elkapták az utrechti lövöldözőt

Három ember meggyilkolásával gyanúsítják a török férfit.

Kihűlt szív

Elhunyt Baló György