HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hitlerrel vic...

Hitlerrel viccelődnek a Mi Hazánk ifjai

HIRDETÉS

Szálasi Ferencet éltetik és még Hitlerrel is viccelődnek a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezetének egyes tagjai. A Jobbikból kivált – mások mellett Novák Előd nevével is fémjelzett – párt fiataljaiból álló szervezet november közepén bontott zászlót, erről a Facebookon be is számoltak.

HIRDETÉS

Lantos János, aki az ifjúsági szervezetben elnökségi tanácsosként van feltüntetve, korábban a Pax Hungarica elnevezésű mozgalomban ténykedett szórványszervezőként, ez a szervezet a hungarista és nyilaskeresztes pártot alapító Szálasi Ferenc szellemi örököseként volt felfogható. 2010. október 23-án a Corvin közben elmondott beszédében Lantos János ennek mentén még arról beszélt, hogy „az utolsó legitim magyar kormány miniszterelnöke, Szálasi Ferenc, nem volt más, mint a magyar becsület megmentője”. Két évvel később a magyar szélsőjobb egyik legismertebb eseményén, a becsület napján pedig úgy fogalmazott: „a mi világunk Istenhiten, idealisztikus, magasrendű elképzeléseken, nemzet- és fajszereteten, közösségi szemléleten nyugszik. A mi lelki világunkat Wagner, Liszt és sok más árja művész tükrözi.”

Dúró Dóra: Nem mindig kell radikálisabbnak lenni a Fidesznél | Magyar Hang

Kötelezővé tennék, hogy az anya meghallgassa a magzati szívhangot, mielőtt dönt. Interjú.

Országos szervezőként az ifjúsági szervezet tagja László Balázs is, aki korábban a nácizmussal vádolt Erő és Elszántság nevű szervezet alelnöke volt. 2017 nyarán még azt fejtegette egy interjúban, hogy ők „a magyar etnikai közösség soraiból” akarnak szerveződni és habár korrekten elbeszélgetne egy zsidó vagy cigány fiatallal, végül utóbbiak látnák be, hogy nincs helyük a közösségben.

Nem mindenkit lelkesít Toroczkai László „modern kalodája” a betyárkirály hazájában | Magyar Hang

Valaki tizenkét zsák cementet lopott a felújítás alatt álló óvodától, az ásotthalmi polgármester pedig kiplakátolta a nevét. Mit szólnak ehhez a helyiek? Riport.

HIRDETÉS

Ugyancsak az Erő és Elszántság nevű szervezetet erősítette korábban Ábrahám Barnabás, aki – a Magyar Hanghoz eljutott Facebook bejegyzés szerint – december 6-a előtt azzal viccelődött, hogy az ember a télapót várja, de „sokkal jobb” jön. A kép pedig egy havas ablak előtt, ajándékkal a kezében és Mikulás-sapkában Hitlert ábrázolja. Szintén a közösségi oldalon emlékezett meg Hitler helyettesének, Rudolf Hessnek a haláláról, hozzátéve, „ha a világot hozzá hasonló szellemiségű és kvalitású emberek irányítanák, egy sokkal jobb és élhetőbb hely lenne”.

Toroczkai Lászlót, a Mi Hazánk vezetőjét múlt héten az ATV-ben már szembesítették Lantos János néhány korábbi mondatával, de akkor csak arra hivatkozott, hogy ezek a beszédek évekkel ezelőtt hangzottak el, ő pedig nem ismeri őket. Habár azt megígérte, hogy rá fog kérdezni nála, továbbra is így gondolkozik-e.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 31. számában jelent meg, 2018. december 14-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 31. számban? Itt megnézheti!


HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,971lájkolóTetszik
2,137követőKövetés
15,804feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Fidesznek nincsenek erkölcsi aggályai a III/II-es múltú Szita Károllyal kapcsolatban – Közreadjuk a dokumentumokat

Szita Károly ügynökmúltjáról kérdeztük Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, aki válasz gyanánt SZDSZ-es megközelítésről beszélt. A fideszes kaposvári polgármester III/II-es ügynökként kollégáiról és rokonairól is jelentett. Hazafias elhivatottságból.