HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az állam a Lo...

Az állam a Lokálnak szórja ki az év végi aprót

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Különösen sikeres napot zárhatott pénteken gazdasági szempontból a Lokál nevű, ingyenesen terjesztett kiadvány. A 16 oldalas lapba mindössze két apró cikket tudtak bezsúfolni, az összes többi kellett a hirdetéseknek, a 15 oldalnyi reklámból pedig durván 13 oldalon állami cégek népszerűsítették magukat.

A kormányzati kommunikációs központ három oldalon népszerűsíti a családokról szóló konzultációt, négy és fél oldalon a Magyar Villamos Művek (MVM) hirdet, és a Nemzeti Közművek is elköltött két és féloldalnyi közpénzt a lapnál. Egy oldalon hirdet továbbá a Diákhitel Központ, de több mint fél oldalt foglalnak el a BKV hirdetései is. A Szerencsejáték Zrt. egy féloldalnyi hirdetést költött, és jutott némi hely a MÁV-nak is. Ezek mellett valósággal eltörpülnek a piaci hirdetések a kormánypártiságát titkolni nem is próbáló kiadványban. Még úgy is, hogy a Tesco címlapos hirdetésével indul a lap, ám az is csak háromnegyed oldal.

Andy Vajna: A TV2 az én ízlésem szerint készül, a Tényekkel sincs gond | Magyar Hang

A filmalap kapcsán szerinte minden rendben, csak néhány újságtól érkezett nyomás, de ezt a filmügyi kormánybiztos nem tudja megmagyarázni.

Ezek miatt aligha okozott fejfájást a szerkesztőknek a lap megtöltése, a cikkszerűségek valójában helykitöltők. Az „ellenzéki vandálok gyújtogattak Budapesten” című anyag is valósággal elvész a hirdetési tengerben. Az 500 karakteres híradás agresszív csürhének nevezi a tüntetőket, a fotókon pedig – illeszkedve a szintén a kormánypárti médiakonglomerátumhoz tartozó Ripost címlapjához – csak romboló fiatalokat ábrázol. Közzétették azt a kormánypárti médiumokban körbefuttatott anyagot, amely szerint „hazudik az ellenzék a munkatörvényről” (az állításokat időközben cáfolta a vegyipari szakszervezet). Ezen kívül csak az Andy Vajna Rádió 1-ében műsorvezető Cookyról fért be egy rövid bulvárhír a lapba.

HIRDETÉS

A 150 ezer példányban megjelenő és a budapesti tömegközlekedési eszközökön terjesztett Lokálban listaáron egy teljes oldalnyi hirdetés ára bruttó 2 millió 180 ezer 250 forint. A listaárakat figyelembe véve az állam 26 millió forintnál is többet költött el Habony Árpád volt lapjánál – amit ő is felajánlott a fideszes médiaalapítványnak – egyetlen nap alatt.

Milyen esélyei vannak a nyomtatott sajtónak a túlélésre? | Magyar Hang

Mik a piaci kilátások, és mi történik, ha az egyedi, nem központosított helyi nyomtatott sajtó eltűnik?

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,563lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek