Kezdőlap Belföld Busás karácso...

Busás karácsonyi jutalmak a jegybanknál

Míg a jegybanknál az elmúlt évekhez hasonlóan busás év végi jutalmaknak örülhettek a dolgozók, addig a minisztériumokban és több állami hivatalban egyáltalán nem kaptak karácsonyi bónuszt az alkalmazottak – írja a napi.hu.

HIRDETÉS

Busásan megjutalmazta a dolgozóit a Magyar Nemzeti Bank (MNB): 619 kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalójának osztott ki összesen 339 millió forint bónuszt. Ennek alapján egy jutalmazott dolgozó átlagosan nettó 549 ezer forint jutalomban részesült, a jutalmazottak 83 százaléka nem vezető beosztású. A jutalmakról a szakterületek vezetőinek javaslata alapján döntöttek. Az MNB elnöke és alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai a szokásos havi béren felül sem prémiumot, sem jutalmat nem kaptak.

Tavaly átlagosan nettó 324 ezer forintos jutalmat kaptak az intézmény dolgozói: akkor 468 munkavállaló között osztottak szét nettó 151,6 millió forintot. Míg 2016 végén 400 dolgozó kapott busás jutalmat, a 260 millió forintos prémium-keret fejenként átlagosan 650 ezer forintot jelentett a szerencsés MNB alkalmazottaknak.

Miközben a jegybanknál felettébb nagyvonalúak a dolgozókkal, a minisztériumokban egyáltalán nem osztottak az év végén jutalmat, de a Állami Számvevőszék, a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sem jutalmazta meg dolgozóit.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) idén év végén hat munkatársa részesült kiemelkedő szakmai munkáért járó díjban, valamint egy munkatárs elnyerte az év dolgozója címet, tehát összesen hét fő kapott jutalmat – derül ki a Napi.hu gyűjtéséből.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,643lájkolóTetszik
1,792követőKövetés
14,464feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Tejfogak

Amikor gyerek voltam, tehenek bőgtek, földutak kanyarogtak, meg poros téglarakások álltak a város szélein. Azoknak lehetett búcsúzóul viszlátot inteni.

Nagyböjti edzésterv

Ünneprontás