Miniszter vezeti a Fidesz EP-listáját

Miniszter vezeti a Fidesz EP-listáját

Trócsányi László igazságügyi miniszter az Igazságügyi Minisztérium (IM) munkatársai által összegyűjtött karácsonyi élelmiszeradományok átadásán a minisztérium épülete előtt 2018. december 19-én. Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke vette át (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Döntött a Fidesz elnöksége és választmánya a párt Európai Parlamenti listájáról. A névsort Trócsányi László igazságügyi Miniszter vezeti – írja az Index. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Orbán Viktor Trócsányit szánja Navracsics Tibor utódjának az Európai Bizottságba, ugyanakkor a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást.

Így néz ki a Fidesz listája:

  1. Trócsányi László
  2. Szájer József
  3. Járóka Lívia
  4. Deutsch Tamás
  5. Gyürk András
  6. Gál Kinga
  7. Hölvényi György
  8. Győri Enikő
  9. Kósa Ádám
  10. Bocskor Andrea
  11. Deli Andor
  12. Hidvéghi Balázs
  13. Tóth Edina
  14. Kovács István
  15. Erdős Norbert
  16. Rákossy Balázs
  17. Schanda Tamás
  18. Faragó Csaba
  19. Király Nóra
  20. Ékes József
  21. Losonci Gergely

A jelenleg az EP-ben ülő Tőkés László és Schöpflin György nincs a listán.

Az Index forrásai szerint a Fidesznél 12-14 hellyel számolnak. Olyan híreket is hallottak, hogy Orbán Viktor a 60 százalékos listás eredményt tűzte ki célul, ami – az ellenzéki szereplés – függvényében akár 15 helyet is jelenthet.