HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Négymilliót k...

Négymilliót kért az ügyészség szerint hivatali ügyintézésért a volt fideszes országgyűlési képviselő

HIRDETÉS

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folyik eljárás Ódor Ferenc, az Encsi Járási Hivatal vezetője és vezető beosztású munkatársa ellen – írja az Index. Ódor korábban több cikluson át, a Fidesz országgyűlési képviselője volt. Kedden Encsen a járási hivatal parkolójában ütött rajta a bűnüldöző hatóság. Az ügyészségi nyomozók Ódort és munkatársát őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Ha bebizonyosodik bűnösségük, öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel lesznek büntethetők.

HIRDETÉS

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön kiadott közleménye szerint a vezető beosztású hivatalos személy ellen az előnyért hivatali helyzetével  visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folyik nyomozást.

Ezzel egy időben szintén Encsen, egy országos hírű étteremben lecsaptak egy másik férfira is, aki a helyi földhivatal vezetője.

HIRDETÉS

Az ügyészség közleménye szerint az encsi járási hivatal két vezető beosztású tisztviselője 4 millió forintot kért a hivatali ügyintézésért cserébe.

Az eljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult. A Központi Nyomozó Főügyészség – a Készenléti Rendőrség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával –  érte tetten a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén kutatást tartott, és lefoglalták a korrupciós pénzt is.

Az egyik gyanúsított tagadja a bűncselekmény elkövetését, míg a másik részbeni, ténybeli beismerő vallomást tett. Az eljárás ellen egyikük sem tett panaszt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,965lájkolóTetszik
2,133követőKövetés
15,718feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mennyire vagy csalódott, Bori? – Magyar Hang-ajánló

Páros interjú Péterfy Borival és Gergellyel, beszélgetés Donáth Annával, riport az ukrán-magyar határról, könyvheti melléklet. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Patkányok Budapesten: több mint tízezer bejelentés érkezett

Az irtást végző cég ugyanakkor visszautasítja az elvégzett munkájukat ért kritikákat.