HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kövér: hazaár...

Kövér: hazaáruló, aki káoszt teremt és erőszakkal akar kormányt buktatni

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nincs új a nap alatt, a többség sikeres kormányzását bolsevik típusú alakok próbálják meg ellehetetleníteni – mondta a Pesti Srácoknak adott karácsonyi nagyinterjújában Kövér László. A házelnök azt reméli, a rendőrség eljár majd mindenkivel szemben, aki túllépte a törvény határait, és azt is, hogy a parlamenti randalírozás sem lesz majd lezárható egy egyszerű házszabály sértésért kirótt szankcióval, hanem lesz komolyabb következménye is a szerinte példátlan agressziónak. A fideszes politikus úgy véli, az ellenzék újabb és újabb határokat lép át, hogy kiprovokálja a többség ellenlépéseit, amire aztán majd ujjal mutogathat, azt hazudva, hogy Magyarországon lábbal tiporják a demokráciát.

A Stefka Isván és Huth Gergely által készített interjúban a kérdések is érdekesek: egyikben a Tisza István elleni, 1912-es parlamenti merényletet felemlegetve azt sugallják, hogy az ellenzék akár rá is lőhet a házelnökre: 

HIRDETÉS

– Nemcsak Kijevben, de Magyarországon is történtek már durvább dolgok a Parlamentben, amikor egy baloldali képviselő 1912-ben háromszor rálőtt gróf Tisza Istvánra, aki akkor még túlélte a merényletet. Így írták le az esetet: „Nyugodt biztonsággal foglalta el az elnöki széket gróf Tisza István is, miután egy fél órával azelőtt tomboló lármával, fülsiketítő sípolással tették a baloldaliak lehetetlenné számára az ülés vezetését. Az elnök helyet foglalt, majd elkezdte beszédét, amikor a karzatról »Van még itt ellenzéki?« felkiáltással berontott Kovács Gyula. Az immár üres ellenzéki padsorokon keresztül törve rálőtt az elnökre”. Nem szeretnénk Önnek semmi rosszat jósolni, de mit gondol, vajon meddig fokozzák még a helyzetet Tordaiék? – szól a kérdésben megfogalmazott állítás. 

Kommentár nélkül egy kérdés-felelet a hosszú interjúból:

– Ennek az országnak a kormányát immár zsinórban harmadszor egy demokratikusan megválasztott kétharmados parlamenti többség adja. Aki a nép választását semmibe veszi, inkább külföldi támogatásokat felhasználva erőszakkal akar kormányt buktatni és káoszt teremteni, az micsoda?

HIRDETÉS

– Az hazaáruló! Mi más volna!? Akik ilyenekkel működnek együtt, vagy így szavaznak például a Sargentini-jelentésre, azok is hazaárulók! Ez azonban csak egy erkölcsi ítélet. Egy demokratikus jogállamban csak azt a magatartás lehet jogi szankciókkal is büntetni, amely megvalósítja a büntető törvénykönyv valamelyik tényállását. Ennek hiányában csak a parlamenti választáson lehet ítéletet mondani fölöttük.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,924lájkolóTetszik
3,179követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek