Kezdőlap Belföld Milliárdért b...

Milliárdért bérelne szakorvosokat a szolnoki kórház

Közel kétmilliárd forintért keres szakembereket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet – derült ki a 24.hu összeállításából. Az intézménybe a következő négy évre várnak külsősöket, többek között kardiológust, érsebészt, mellkassebészt és sebészeti ügyeletes szakorvost.

HIRDETÉS

A 24.hu még október végén érdeklődött az Állami Egészségügyi Eszközkezelő Központnál (ÁEEK), hogy miért van szükség a külsős megbízásokra, válaszokat viszont nem kaptak. A lap közérdekű adatigényléséből kiderült viszont, hogy a 2018. január 1. és november 15. közötti időszakban 101 érvényben lévő, külsős szerződés volt, amiből tíz lépett túl az évi ötmillió forintos értékhatáron, tizenegy pedig a közbeszerzési értékhatáron. Azt viszont nem lehet megállapítani, melyik szakterületen foglalkoztatják a legtöbb külsős szakembert. A 101 megbízásból ugyanakkor 16 urológiai ellátásra, 12 sebészeti tevékenységre, 9 a gyermekeket érintő tevékenységre, 8 neurológus szakorvosi ügyeleti tevékenységre, 5 pedig triázs feladatok ellátására vonatkozik.

Évi 970 millió forintot kap a COR-A Egészségügyi Zrt. intervenciós kardiológiai feladatokra. A szerződés lejártakor viszont a munkaállomás átkerül a kórház tulajdonába. Az Avas Egészségügyi Centrum Kft.-nek évi 445 millió forint jut DSA (angiológiai) szolgáltatásokra, míg a Mamma Diagnosztikai Zrt.-nek 104 millió forint mammográfiás szolgáltatásokra.

A Magyar Államkincstár friss adatai alapján a Hetényi Géza Kórház az ország egyik legeladósodottabb egészségügyi központja, kifizetetlen számláinak összege pedig novemberre 2,357 milliárd forintra nőtt. A 24 szerint egyébként összesen nagyjából 1,8 milliárd forintért bérelne szakorvosokat az intézmény.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,973lájkolóTetszik
1,550követőKövetés
13,635feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

Elkapták az utrechti lövöldözőt

Három ember meggyilkolásával gyanúsítják a török férfit.

Kihűlt szív

Elhunyt Baló György