HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hivatalos: Ka...

Hivatalos: Karácsony Gergely is indul a főpolgármesteri előválasztáson

HIRDETÉS

Eddig csak lebegtette, péntek este viszont hivatalosan is bejelentette Karácsony Gergely, hogy ringbe száll a főpolgármesteri posztért, ennek érdekében pedig részt vesz a baloldali pártok által megszervezett előválasztáson. A Párbeszéd társelnöke ezt Gulyás Márton Partizán című műsorában közölte.

HIRDETÉS

Emberi léptékű Budapestet szeretnék, egy várost, ami az embereké – Karácsony Gergely szerint ha csak egyetlen mondatot kell kiemelni, akkor így összegezné vízióját. Vagyis, az embert állítaná a fókuszba.

A konkrét elképzelései között szó volt egy megosztó témáról, a tömegközlekedésről, egészen pontosan a belvárosi forgalomról. Karácsony Gergely szerint ez egy sokkal komplexebb kérdés annál, minthogy olyan egyszerű választ adjunk rá, mint az autók kitiltása a főváros szívéből. Ismert, ezzel Puzsér Róbert kampányol, emiatt egyébként a most ellenfelének bejelentkezett politikus oda is szúrt neki. – Puzsérral szemben én nem járok autóval – mondta Karácsony Gergely. A politikus fontosnak tartja az autóforgalom csökkentését a belvárosban, ehhez pedig negatív és pozitív ösztönzőket is segítségül hívna. Előbbi lehet például a dugódíj, de pozitívummal keverve, például, hogy csak a csúcsidőszakban kellene fizetni.

Partizán

Évindító adás! Mi lesz veled Budapest? Támogasd a műsort, katt ide: https://www.patreon.com/slejmshow

A műsorban szót ejtettek több szakmai kérdésről, például a lakhatásról is. Mint Karácsony Gergely mondta, egy városban fontos, hogy legyenek közösségi tulajdonban lévő lakások, például önkormányzati bérlakások. Ennek érdekében európai uniós kamatmentes hitel segítségével bérlakások építésébe kezdene, akár úgy, hogy az épületekben piaci alapon működő helyiségek, például üzlethelyiségek is legyenek. A kábítószer is szóba került, a Párbeszéd társelnöke szerint a fővárosnak kell, hogy legyen drogstratégiája. Azt az elvet követné, hogy minden kerületben működjön drogambulancia.

Tarlós Istvánról azt mondta, hogy szerinte van különbség az első és a második ciklusa között. Az első négy évben még több pozitív intézkedés volt, itt a közösségi közlekedésben lezajlott fontos fejlesztéseket emelte ki. A második négy esztendőt viszont sokkal kritikusabbnak látja, hiszen nem történt semmi jó, de elindult sok minden, ami rossz. Budapestet például megfosztották nagyon sok pénztől és ezt – szerinte – Tarlós István rezzenéstelen arccal nézte végig. Autonómabb személyiségnek nevezte ugyan, mint Hollik István, vagy Németh Szilárd, de nem annyira, mint főpolgármesterként elvárható lenne.

Puzsér Róbert: Megosztó vagyok, de a programom nem az | Magyar Hang

A Tarlós István által képviselt, vasbetonban és robbanómotorban reprezentálódó Budapestet kívánom leváltani – mondta a Magyar Hangnak a főpolgármesternek készülő publicista. Interjú.

Azt mindenesetre biztosnak nevezte, hogyha nyerne jövő ősszel, Tarlós István nem lenne az alpolgármestere.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy sokat mérlegelte a jelöltségéről szóló döntést, hiszen ez azzal is együtt jár, hogy „Zuglót el kell engednie, ez pedig nehéz”. Mégis, úgy gondolja, hogy ő nagyobb eséllyel tudja megnyerni a fővárost, mint bárki más.

Csak egy maradhat – Karácsony Gergely lehet Tarlós legesélyesebb kihívója | Magyar Hang

Egy általunk megismert friss közvélemény-kutatás szerint jelenleg csak Zugló első embere tudná megszorongatni a jelenlegi főpolgármestert.

Az előválasztás első fordulója már elkezdődött, szavazni január végén és február elején lehet majd a fővárosiaknak. Karácsony Gergely mellett eddig mindössze a szocialista Horváth Csaba jelezte a részvételét. A tervek szerint az első forduló győztese nyáron mérkőzik majd meg egy második fordulóban a városvezetői posztért ugyancsak bejelentkezett Puzsér Róberttel. A cél az, hogy egyetlen ellenzéki jelölt álljon majd szemben az októberi önkormányzati választáson a Fidesz által támogatott Tarlós Istvánnal.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,971lájkolóTetszik
2,137követőKövetés
15,804feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Fidesznek nincsenek erkölcsi aggályai a III/II-es múltú Szita Károllyal kapcsolatban – Közreadjuk a dokumentumokat

Szita Károly ügynökmúltjáról kérdeztük Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, aki válasz gyanánt SZDSZ-es megközelítésről beszélt. A fideszes kaposvári polgármester III/II-es ügynökként kollégáiról és rokonairól is jelentett. Hazafias elhivatottságból.