HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Többen is üzl...

Többen is üzletet csinálnának az O1G szóból?

HIRDETÉS

Védjegy oltalmat kértek az O1G rövidítésre, vagyis úgynevezett szóvédjegyként jegyezhetik be azt – tudta meg a hvg.hu. Mindez azt jelenti, hogy csak a védjegy jogosultjának engedélyével lehet adott területeken használni a kormányellenes mozgalmak jelenleg legfontosabb szimbólumát.

HIRDETÉS

A portál információit az eljárás kezdeményezője megerősítette, ám névtelenségbe burkolódzik. Egyébként három úgynevezett áruosztályra jelentette be az oltalomba vételt. Ha a folyamatban lévő eljárás lezárul, ezeken a területeken – így például ruházati cikkek, sport és kulturális események, vendéglátás vagy szakmai képzés – csak akkor lehet felhasználni az O1G szót, ha vele erről megállapodtak. Ez jelentheti azt, hogy díjat kérhet a védjegyért, de akár ingyen is megengedheti a használatát, viszont kell a beleegyezése.

Vagyis, ha egy cég O1G feliratú pólót akar gyártani, akkor kötelező lesz egyeztetniük vele, mint a védjegy jogosultjával. A vállalkozó ugyanakkor azt mondta, hogy „ez a szimbólum politikai célú felhasználását nem érinti”. Így például azt, ha felfújják tiltakozásként különféle felületekre, de annak sem akadálya a védjegyként levédés, ami Debrecenben történt a hétvégén, ahol demonstratív módon beletapossák a hóba az Orbán ellenes feliratot – majd gyorsan szét is taposták azt.

A védjegy oltalmi eljárás még zajlik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál, biztos akkor lesz, ha bejegyzik védjegyként. Ehhez többek közt azt kell ellenőrizni, hogy más ilyen védjegy még nem létezik.

A Magyar Hang közben annak járt utána, hogy mi a helyzet az o1g.hu domain-nel, az internetes címet ugyanis már bejegyezték, a webes felületen megjelenő tájékoztatás szerint „az oldal fejlesztés alatt áll.” A domain.hu-n keresztül elérhető regisztrációs adatok alapján az o1g.hu-t tavaly december 19.-én jegyezték be, a megadott email-cím pedig egy magánszemélyre utal. Elküldtük kérdéseinket, ám válasz egyelőre nem érkezett.

HIRDETÉS

Frissítés: Egy szemfüles olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy a kínai online bolthálózaton, az AliExpress kínálatában már fel is tűntek az O1G kitűzők, amelyeket egydolláros áron kínálnak.

Frissítés 2: délután megérkezett az o1g.hu domain bejegyzőjének válasza is. Mint közölte, nem egyezik meg azzal, aki védjegyként kivánja bejegyezni az o1g szót. A szintén névtelenségbe burgolódzó személy ugyanakkor nem közölte, mik a céljai a weboldallal.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,202lájkolóTetszik
2,692követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tűnjenek el a hatalmaskodó pártemberek!

A párt felé elkötelezett képviselő nem a település érdekeit helyezi az első helyre, hanem minden döntésénél végigzongorázza azt, hogy mit szólnak hozzá, vagy eleve utasításra dönt.