HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Többen is üzl...

Többen is üzletet csinálnának az O1G szóból?

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Védjegy oltalmat kértek az O1G rövidítésre, vagyis úgynevezett szóvédjegyként jegyezhetik be azt – tudta meg a Hvg.hu. Mindez azt jelenti, hogy csak a védjegy jogosultjának engedélyével lehet adott területeken használni a kormányellenes mozgalmak jelenleg legfontosabb szimbólumát.

HIRDETÉS

A portál információit az eljárás kezdeményezője megerősítette, ám névtelenségbe burkolódzik. Egyébként három úgynevezett áruosztályra jelentette be az oltalomba vételt. Ha a folyamatban lévő eljárás lezárul, ezeken a területeken – így például ruházati cikkek, sport és kulturális események, vendéglátás vagy szakmai képzés – csak akkor lehet felhasználni az O1G szót, ha vele erről megállapodtak. Ez jelentheti azt, hogy díjat kérhet a védjegyért, de akár ingyen is megengedheti a használatát, viszont kell a beleegyezése.

Vagyis, ha egy cég O1G feliratú pólót akar gyártani, akkor kötelező lesz egyeztetniük vele, mint a védjegy jogosultjával. A vállalkozó ugyanakkor azt mondta, hogy „ez a szimbólum politikai célú felhasználását nem érinti”. Így például azt, ha felfújják tiltakozásként különféle felületekre, de annak sem akadálya a védjegyként levédés, ami Debrecenben történt a hétvégén, ahol demonstratív módon beletapossák a hóba az Orbán ellenes feliratot – majd gyorsan szét is taposták azt.

A védjegy oltalmi eljárás még zajlik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál, biztos akkor lesz, ha bejegyzik védjegyként. Ehhez többek közt azt kell ellenőrizni, hogy más ilyen védjegy még nem létezik.

HIRDETÉS

A Magyar Hang közben annak járt utána, hogy mi a helyzet az o1g.hu domainnel, az internetes címet ugyanis már bejegyezték, a webes felületen megjelenő tájékoztatás szerint „az oldal fejlesztés alatt áll.” A domain.hu-n keresztül elérhető regisztrációs adatok alapján az o1g.hu-t tavaly december 19-én jegyezték be, a megadott e-mail-cím pedig egy magánszemélyre utal. Elküldtük kérdéseinket, ám válasz egyelőre nem érkezett.

Frissítés: Egy szemfüles olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy a kínai online bolthálózaton, az AliExpress kínálatában már fel is tűntek az O1G-s kitűzők, amelyeket egydolláros áron kínálnak.

Frissítés 2: délután megérkezett az o1g.hu domain bejegyzőjének válasza is. Mint közölte, nem egyezik meg azzal, aki védjegyként kívánja bejegyezni az o1g szót. A szintén névtelenségbe burkolódzó személy ugyanakkor nem közölte, mik a céljai a weboldallal.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,310lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami a börtön-kártérítések helyett inkább aggaszthatná a kormányt

Amíg azt látjuk, hogy félnivalójuk itt nem a nevetségesen enyhe büntetésekkel távozó agresszoroknak, hanem az áldozatoknak van, addig nem lesz változás.