HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Leszavazta a ...

Leszavazta a túlóratörvényt a szombathelyi közgyűlés

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A szombathelyi önkormányzati cégeknél még „önkéntesen” sem lehet 400 órás túlmunkát végezni – határozott a helyi ellenzék javaslatára a közgyűlés. Ezzel a település csatlakozott Szegedhez, Salgótarjánhoz és Dombóvárhoz, ahol már korábban is elutasították a túlóratörvény alkalmazását.

Ugyan a legtöbb, tíz képviselővel a Fidesz-KNDP rendelkezik, de velük szemben a baloldalon is áll kilenc ember, továbbá egy jobbikos és egy civil politikus. A Nyugat.hu tudósítása szerint a keddi ülésen meg sem jelentek a kormánypárti képviselők, az előterjesztést viszont megszavazta mind Balassa Péter (Jobbik), mind Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria).

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Publicus Intézet: növelte az elégedetlenek táborát a rabszolgatörvény | Magyar Hang

Az elmúlt hónapban drasztikusan, 41 százalékról, 30 százalékra, 11 százalékponttal csökkent azok aránya akik elégedettek a hazánkban zajló folyamatokkal. Pontosan ugyanilyen arányban, 53 százalékról 64 százalékra növekedett az elégedetlenek aránya. Ez derül ki abból az ezer fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásból, amit a Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített december 13-19 között, a túlóratörvény parlamenti szavazása után – és amelynek első részét, amiről lapunk is beszámolt, még karácsony előtt kiadták.

A közgyűlés így felszólította a térség parlamenti képviselőjét, Hende Csabát, hogy hasson oda a túlóratörvény visszavonása érdekében. „Új helyzet van Szombathely politikai életében” – jegyezte meg a történtek kapcsán Puskás Tivadar kormánypárti polgármester, aki beszédében jobbára azt ismételgette, hogy politikai hangulatkeltésről van szó, a cégek pedig nem kívánnak túlórát növelni.

HIRDETÉS

Történelmi esemény volt ez abban az értelemben, hogy egy fideszes város elveszítette a többségét – vélekedett a baloldali Nemény András. A jobbikos Balassa Péter is úgy látta, hogy mindez mérföldkőnek számít, szerinte szakmai alapokon sikerült felülemelkedni a pártpolitikán. Összefogással megroppantható a Fidesz-rezsim – mondta.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,915lájkolóTetszik
3,627követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Három balatoni település kapott kikötőt a Baharttól

Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari bizonyos feltételekkel 25 évre ingyenes használatba kapja a kikötőket.