HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Késve jönnek ...

Késve jönnek a nyugdíjak, a kincstár csak utólag tájékoztatott

HIRDETÉS

Bár a vonatkozó jogszabályok szerint a mai napon kellene megérkeznie a nyugdíjaknak, a jogosultak csak a jövő hét elején kapják meg járandóságukat. Az utalásokban a Magyar Államkincstár illetékes, de a bankok sincsenek a helyzet magaslatán, már ami a tájékoztatást illeti.

HIRDETÉS

Lapunknak több olvasó is jelezte, hogy a délelőtt folyamán nem érkezett pénz a számlájukra nyugdíjfolyósítótól. Köztük akadt olyan is, akinek alig néhány száz forint, vagy még annyi sem maradt a számláján, ők tehát abból lesznek kénytelenek kihúzni a hétvégét, amit a hűtőben, spájzban találnak.

Hogy mi idézte elő a sokak számára aggodalmat okozó helyzetet, csak késődélelőtt derült ki: 11 óra előtt nem sokkal adott ki tájékoztatást a Magyar Államkincstár, ami alapján csak illúzió a fennakadás, valójában „technikai okok miatt” nem érkezett meg több millió ember pénze.

„A Magyar Államkincstár felhívja a figyelmet, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében. A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg. A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el”

– áll a kommünikében. Az sajnos nem derült ki, hogy pontosan milyen technikai okokról van szó, mint ahogy az sem, hogy a helyzetről miért nem adott ki korábban – például ha hiba történt, annak észlelése után nem sokkal – tájékoztatást az intézet.

Néhány bank – köztük az OTP, az Erste, vagy a CIB – már a kincstárt megelőzően hasonló tartalmú tájékoztatást adott ki. Mint közölték, azért nem folyósítják a nyugdíjakat, mert az államkincstár nem utalt. A délelőtti órákban azonban az ország legnagyobb pénzintézetének számító OTP honlapján már hiába kerestük a közleményt, csak a banki termékekről szóló hirdetésekbe botlottunk.

HIRDETÉS

A nyugdíjakat egyébként a hónap 12-ik napjáig kell utalni, s mivel ez szombati nap januárban, ezért pénteken, vagyis ma kellett volna jönnie a pénznek.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a múlt héten tett bejelentést az emelt nyugdíjak utalásáról. Mint a távirati iroda beszámolója szerint elmondta, idén 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, a bankszámlákra január 11-én érkezik a megemelt nyugdíj, a posta pedig január 16-án kezdi meg a kézbesítést; egy átlagos nyugdíj esetében éves szinten 42 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak – mondta az államtitkár január 4-i sajtótájékoztatóján, amelyre egyébiránt a Magyar Hang – szokás szerint – nem kapott meghívót.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,889lájkolóTetszik
2,412követőKövetés
16,779feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Döntetlen Litvániában, a továbbjutás a Fradi kezében

Meglehetősen unalmas találkozón ezúttal gól nélküli döntetlent ért el a Ferencváros az Európa-liga csoportkörbe jutásért játszott selejtező első meccsén a litván Suduva ellen. Visszavágó egy hét múlva a Groupama Arénában.