HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A Kúria szeri...

A Kúria szerint kimondható, hogy Matolcsy közpénzt lopott

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem sértette meg Bárándy Gergely Matolcsy György személyiségi jogait, amikor azt állította, hogy a jegybankelnök lopott – derül ki a Kúria döntéséből. Mint arról a Hvg.hu beszámolt, a jegybankelnök egymillió forintos sérelemdíjat követelt Bárándytól, miután az 2016-ban, még MSZP-s parlamenti képviselőként egy parlamenti azonnali kérdés után viszonválaszában lopással vádolta meg. Matolcsy akkori álláspontja szerint ezt közszereplőként sem kell eltűrnie, ezért bírósági úton követelt elégtételt és egymillió forint sérelmi díjat.

Az ügyben eljáró Fővárosi Törvényszék azonban megállapította, hogy Bárándy „tényekből levont következtetést”, tehát véleményt fogalmazott meg, s mivel vannak olyan ténybeli alapok, amelyek ilyen konzekvencia levonását megengedik, a kijelentés okszerűnek mondható.

Az ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla elé került, itt 2017 nyarán született ítélet, érdemi változtatás nélkül helybenhagyták a februári, elsőfokú döntést. Ezt követően Matolcsy a Kúriához fordult felülvizsgálatra, amely úgyszintén helybenhagyta a korábbi ítéletet.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek