HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A Kúria szeri...

A Kúria szerint kimondható, hogy Matolcsy közpénzt lopott

HIRDETÉS

Nem sértette meg Bárándy Gergely Matolcsy György személyiségi jogait, amikor azt állította, hogy a jegybankelnök lopott – derül ki a Kúria döntéséből. Mint arról a Hvg.hu beszámolt, a jegybankelnök egymillió forintos sérelemdíjat követelt Bárándytól, miután az 2016-ban, még MSZP-s parlamenti képviselőként egy parlamenti azonnali kérdés után viszonválaszában lopással vádolta meg. Matolcsy akkori álláspontja szerint ezt közszereplőként sem kell eltűrnie, ezért bírósági úton követelt elégtételt és egymillió forint sérelmi díjat.

HIRDETÉS

Az ügyben eljáró Fővárosi Törvényszék azonban megállapította, hogy Bárándy „tényekből levont következtetést”, tehát véleményt fogalmazott meg, s mivel vannak olyan ténybeli alapok, amelyek ilyen konzekvencia levonását megengedik, a kijelentés okszerűnek mondható.

Az ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla elé került, itt 2017 nyarán született ítélet, érdemi változtatás nélkül helybenhagyták a februári, elsőfokú döntést. Ezt követően Matolcsy a Kúriához fordult felülvizsgálatra, amely úgyszintén helybenhagyta a korábbi ítéletet.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,931lájkolóTetszik
2,830követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Titkos kínzókamra a horvát–szerb zöldhatáron

Egy jelentés olyan brutális rendőri intézkedésekről ad hírt, amelyeket korábban elképzelhetetlennek tartottak ezekben az országokban.

Villamoson jó utazni

Kiteljesedés