HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem tudni, mi...

Nem tudni, miért menesztették Aszódit

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Tegnap azonnali hatállyal felmentették Aszódi Attilát, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárt. A döntés mindenkit váratlanul ért, mert korábban nem volt hír arról, hogy kifogás merült volna fel munkájával kapcsolatosan. Sőt. Bár csak 2017 óta volt államtitkár, gyakorlatilag már három évvel korábban – miután 2014 januárjában Moszkvában Orbán és Putyin megkötötte az “évszázad üzletét” – felelős volt a paksi erőmű kapacitásfenntartásáért.

Valószínűleg nem unatkozott, hiszen igen sok problémát kellett megoldani az uniós engedélyezési eljárás csúszása, a folyamatos módosítási igények kezelése és egyebek miatt. Süli János 2017-es, Paks 2-ért felelős tárcanélküli miniszternek történt kinevezését követően sokan azt gondolták, hogy távozik posztjáról, de maradt, s a tavaly tavasszal megalakult kormányban is folytatta munkáját.

Felmentették a paksi kapacitás fenntartásáért felelős államtitkárt | Magyar Hang

A mai nappal, azaz január 15-től felmentette a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár posztjáról Aszódi Attilát az államfő a miniszterelnök javaslatára. Orbán Viktor döntéséről a Magyar Közlönyből értesülhettünk. Valamivel több, mint két évvel ezelőtt, 2017. december 5-én éppen a mérnöki végzettségű szakember jelentette be, hogy gőzerővel zajlik a munka annak érdekében, hogy 2018 elején az úgynevezett felvonulási területen megkezdődhessenek a Paks II.

Hogy pontosan miért menesztették, azt nem tudni, mert a Magyar Közlönyben mindössze annyi jelent meg, hogy Áder János köztársasági elnök felmentette. A vonatkozó törvény szerint miniszterelnök a miniszter véleményének kikérését követően javaslatot tehet az államtitkár felmentésére. Vagyis eszerint Orbán Viktor miniszterelnök Süli Jánossal történt egyeztetést követően került sor Aszódi menesztésére.

Akár öt évet is csúszhat Paks 2 | Magyar Hang

Akár 2032-ig is elhúzódhat Paks 2 néven futó beruházás – írja a Népszava. A napilap egyrészt arra alapozza állítását, hogy az atomerőmű bővítésében részt vevő szakemberek is egyre gyakrabban emlegetik ezt a dátumot, másrészt arra, hogy Orbán Viktor is célzott már erre.

Egyelőre tehát nem tudni, miért is vált Aszódi munkája feleslegessé, a 444.hu arról ír, akár Süli is kérhette a miniszterelnöktől a szakértő menesztését. Kerestük Aszódi Attilát, de nem tudtuk elérni. Amennyiben sikerül beszélni vele, frissítjük cikkünket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.