Törvényszék elé kerül a fideszes médiaholding ügye

Törvényszék elé kerül a fideszes médiaholding ügye

(Fotó: Pxhere.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bíróságon támadja meg az immáron 476 tévét, rádiót, hírportált, újságot és folyóiratot tömörítő fideszes médiaholding megalakulását a Szabad Pécs hírportált kiadó Freedom Media PR és Kommunikációs Nonprofit Kft. A lépést a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű civil szervezet kezdeményezte, amely jogi segítséget is nyújt.

Mint azt a Szabadpecs.hu közölte, jogsértőnek tartják, hogy a kormány rendelet útján nemzetstratégiai jelentőségű szervezetnek nyilvánította a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt (KESMA), valamint azt, hogy a média-összefonódást szentesítette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is.

Senki sem vizsgálhatja a fideszes médiaholdingot | Magyar Hang

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány, hogy a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány megszerezte az Echo Tv, a Magyar Idők és az Origo kiadóját, illetve az Opus Presst - vette észre a Hvg.hu a Magyar Közlöny szerdai számában az erről szóló kormányrendeletet. Az Orbán Viktor által aláírt jogszabály egy szóval indokolja a döntést: közérdek.

A tájékoztatás szerint a kiadó ez utóbbit, vagyis a GVH által kiadott hatósági bizonyítvány bírósági felülvizsgálatát kezdeményezte a Fővárosi Törvényszéken.

Amennyiben a TASZ jogi álláspontjának megfelelő határozat születik, akkor érvénytelenítik a GVH a kiadott bizonyítványt, és új eljárást folytatnak le - írja a Szabadpécs.hu