HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Závecz: 250 e...

Závecz: 250 ezer támogatót veszített a Fidesz

HIRDETÉS

Decemberhez képest három, novemberhez képest pedig már négy százalékpontot csökkent a Fidesz népszerűsége a választókorú népesség körében, de továbbra is igen jelentős a nagyobbik kormánypárt előnye az ellenzékhez képest – derül ki a Závecz Research januári felméréséből.

HIRDETÉS

Úgy tűnik azonban, hogy a rabszolgatörvény elfogadása, az azt követő ellenzéki akciók, s az utcai tüntetések azért valamelyest megtépázták a kormány és a Fidesz népszerűségét, az ellenzéki pártok pedig javuló eredményeket mutatnak. Az adatok szerint az év első hónapjában a Fidesz népszerűsége a decemberi 35 százalékkal szemben 32 százalékon állt, ami azt jelenti, hogy körülbelül 250 ezer választópolgárral csökkent a kormánypárt tábora.

a Jobbik elindult felfelé, hiszen 9-ről 11 százalékra emelkedett elfogadottsága. Az MSZP és a DK maradt 7, illetve 5 százalékon, a Momentum 3-ról 4 százalékra emelkedett. A Kétfarkú Kutyapárt szintén egy százalékkal – 2-ről, 3 százalékra – növelte népszerűségét. Az LMP harmadik hónapja 3 százalékon áll, a Párbeszéd és a Mi Hazánk Mozgalom pedig decemberhez hasonlóan 1-1 százalékon.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 48 százalékon áll, a Jobbik 17 százalékig jutott, az MSZP pedig 12 százalékot ért el. Egy választás esetén biztosan az Országgyűlésbe jutó pártok sorát a DK zárja, 8 százalékos népszerűséggel. A Momentum az öt százalékos bejutási határon billeg, az LMP, a Párberszéd és a Mi Hazánk Mozgalom viszont biztosan elbukná a választást 4, 2 és 1 százalékos eredménnyel.

A Fidesz népszerűsége az aktív dolgozók körében 5, a 40 év alattiak között 7, a szakmunkások csoportjában 5, a diplomások körében pedig ismét csak 7 százalékponttal esett vissza. A fővárosban, a megyei jogú városokban és falvakban csökkent a párt népszerűsége 9, 5 és 4 százalékponttal. A Fidesz legfőbb szavazói bázisában, az alacsony iskolázottságúak, az idősek körében nemhogy csökkent volna, inkább 1-2 százalékkal emelkedett a nagyobbik kormánypárt népszerűsége.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,477lájkolóTetszik
2,297követőKövetés
16,223feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Cseh László sokadik virágzása 200 vegyesen

Az eddigi legsikeresebb délelőttjén van túl a magyar úszóválogatott, hiszen majdnem minden medencébe ugró sportolónk továbbjutott.

Civiliáda