HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nagy Blanka: ...

Nagy Blanka: Voltak, akik elfordultak tőlem

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Családja és barátai többsége is támogatja a kormánymédia kereszttűzébe került Nagy Blankát, de környezetében voltak olyanok is, akik elfordultak tőle. Az egyik tüntetésen káromkodással is tűzdelt beszéde után ismertté vált 18 éves gimnazista a Magyar Hangnak azt mondta, hogy a jövőben is szeretne közéleti szerepet vállalni, akár még a politikai pálya is érdekli.

Ha visszapörgethetném az időt, akkor sem csinálnám másképp – ezt mondta a Magyar Hangnak Nagy Blanka. A 18 éves fiatal amiatt vált ismertté, hogy egy nemrég lezajlott kecskeméti tüntetésen felszólalt, beszédében pedig a kormányt trágár szavak kíséretében is kritizálta. A történtek után a kormánypárti média hadjáratot indított ellene, arról írtak, hogy több tantárgyból is bukásra áll, illetve sokat hiányzik az iskolából. A lány ezeket cáfolta, a múlt szombati budapesti demonstráción pedig ismét a színpadra állt.

Országszerte demonstráltak a kormány ellen, a Lánchídról tüntetőket vittek el a rendőrök | Magyar Hang

Blokád, útlezárás, tüntetés – a főváros mellett a nagyobb vidéki településeken is tiltakozások voltak.

Nagy Blanka elmondása szerint ezek az ügyek leperegnek róla. – A lejárató hadjárat teljesen gyerekes dolog, pláne, ha hamis állításokat kezdenek el híresztelni – mondta, hozzátéve, hogy már az óvodában is megtanulják a gyerekek, hogyha valami nem igaz, akkor azt nem lehet terjeszteni. Úgy érzi tehát, hogy tudja kezelni a helyzetet, családja büszke rá és barátai nagy része is támogatja. Voltak azonban olyanok is, akik – mint fogalmazott – azt mondták neki, hogy innentől kezdve nem ismerik. Kérdésünkre, hogy mennyien fordultak el tőle, úgy válaszolt, hogy nem sokan voltak ilyenek.

Iskolájában a tanárok közül akad, aki támogatja és büszke rá, velük rendszeresen szokott beszélgetni is. A többi oktató szerinte nem foglalkozik azzal, hogy milyen közéleti szerepet vállalt. Ennek egyébként örül is, hiszen – megfogalmazása szerint – az iskolába azért jár, hogy tanuljon, nem pedig azért, hogy magáról beszéljen.

HIRDETÉS

A gimnazista azt tervezi, hogy a jövőben is részt vesz tüntetéseken, ha az ideje engedni. Ám májusban érettségizik és jön a felvételi időszak is, amelyre – mint mondta – maximálisan szeretne koncentrálni. Álma, hogy rendező legyen, erre készül hároméves korától. Ám ha kiderül, hogy „nem ez az útja”, akkor szívesen foglalkozna akár a politikával is.

„Kedves Fidesz! Kedves Zsozsó!”

Nagy Blanka a szombati tüntetésen üzent az őt lejáratni szándékozóknak is. „Kedves Fidesz, ti buktatok meg három dologból: tisztesség, emberség és őszinteség” – mondta beszédében. Hozzátette: Orbánék a fiataloktól félnek. „Nem tőlem, hanem tőletek”. Bárki lehet a következő – mondta.

Az őt kreténnek és ócska kis prolinak nevező Bayer Zsolthoz is szólt: „Kedves Zsozsó! Az ócska kis proli, és ezt még a rossz tanuló is tudja, munkásosztályt jelent. Ezek termelik a segged alá a javaidat. Ha nem lennének ezek a prolik, nem lenne a haverjaidnak annyi pénze, hogy neked most egy tévéműsorod legyen! Ezeknek a kis proliknak elegük van. Amíg ők éjt nappallá téve dolgoznak, másokat kell gazdaggá tenniük. Ne másokat tegyünk végre gazdaggá, tegyünk pontot a dolgok végére, és cselekedjünk. Akármit. Nem szabad hagynunk, hogy a magyar nép még egyszer rabszolgasorsra jusson!”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,564lájkolóTetszik
3,458követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mostoha

Valótlanul állítottuk, hogy családunkban minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem volt rendben.