HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nagy Blanka: ...

Nagy Blanka: Voltak, akik elfordultak tőlem

HIRDETÉS

Családja és barátai többsége is támogatja a kormánymédia kereszttűzébe került Nagy Blankát, de környezetében voltak olyanok is, akik elfordultak tőle. Az egyik tüntetésen káromkodással is tűzdelt beszéde után ismertté vált 18 éves gimnazista a Magyar Hangnak azt mondta, hogy a jövőben is szeretne közéleti szerepet vállalni, akár még a politikai pálya is érdekli.

HIRDETÉS

Ha visszapörgethetném az időt, akkor sem csinálnám másképp – ezt mondta a Magyar Hangnak Nagy Blanka. A 18 éves fiatal amiatt vált ismertté, hogy egy nemrég lezajlott kecskeméti tüntetésen felszólalt, beszédében pedig a kormányt trágár szavak kíséretében is kritizálta. A történtek után a kormánypárti média hadjáratot indított ellene, arról írtak, hogy több tantárgyból is bukásra áll, illetve sokat hiányzik az iskolából. A lány ezeket cáfolta, a múlt szombati budapesti demonstráción pedig ismét a színpadra állt.

Országszerte demonstráltak a kormány ellen, a Lánchídról tüntetőket vittek el a rendőrök | Magyar Hang

Blokád, útlezárás, tüntetés – a főváros mellett a nagyobb vidéki településeken is tiltakozások voltak.

Nagy Blanka elmondása szerint ezek az ügyek leperegnek róla. – A lejárató hadjárat teljesen gyerekes dolog, pláne, ha hamis állításokat kezdenek el híresztelni – mondta, hozzátéve, hogy már az óvodában is megtanulják a gyerekek, hogyha valami nem igaz, akkor azt nem lehet terjeszteni. Úgy érzi tehát, hogy tudja kezelni a helyzetet, családja büszke rá és barátai nagy része is támogatja. Voltak azonban olyanok is, akik – mint fogalmazott – azt mondták neki, hogy innentől kezdve nem ismerik. Kérdésünkre, hogy mennyien fordultak el tőle, úgy válaszolt, hogy nem sokan voltak ilyenek.

Iskolájában a tanárok közül akad, aki támogatja és büszke rá, velük rendszeresen szokott beszélgetni is. A többi oktató szerinte nem foglalkozik azzal, hogy milyen közéleti szerepet vállalt. Ennek egyébként örül is, hiszen – megfogalmazása szerint – az iskolába azért jár, hogy tanuljon, nem pedig azért, hogy magáról beszéljen.

A gimnazista azt tervezi, hogy a jövőben is részt vesz tüntetéseken, ha az ideje engedni. Ám májusban érettségizik és jön a felvételi időszak is, amelyre – mint mondta – maximálisan szeretne koncentrálni. Álma, hogy rendező legyen, erre készül hároméves korától. Ám ha kiderül, hogy „nem ez az útja”, akkor szívesen foglalkozna akár a politikával is.

HIRDETÉS

„Kedves Fidesz! Kedves Zsozsó!”

Nagy Blanka a szombati tüntetésen üzent az őt lejáratni szándékozóknak is. „Kedves Fidesz, ti buktatok meg három dologból: tisztesség, emberség és őszinteség” – mondta beszédében. Hozzátette: Orbánék a fiataloktól félnek. „Nem tőlem, hanem tőletek”. Bárki lehet a következő – mondta.

Az őt kreténnek és ócska kis prolinak nevező Bayer Zsolthoz is szólt: „Kedves Zsozsó! Az ócska kis proli, és ezt még a rossz tanuló is tudja, munkásosztályt jelent. Ezek termelik a segged alá a javaidat. Ha nem lennének ezek a prolik, nem lenne a haverjaidnak annyi pénze, hogy neked most egy tévéműsorod legyen! Ezeknek a kis proliknak elegük van. Amíg ők éjt nappallá téve dolgoznak, másokat kell gazdaggá tenniük. Ne másokat tegyünk végre gazdaggá, tegyünk pontot a dolgok végére, és cselekedjünk. Akármit. Nem szabad hagynunk, hogy a magyar nép még egyszer rabszolgasorsra jusson!”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,974lájkolóTetszik
2,422követőKövetés
16,838feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Savazz rá

A politikai szimpátia már nem értékrendfüggő, hanem rajongásfaktor. A szívem a pártért dobog. A párt az élet. A párt a család. Nincs igazság.

A vizsga